Cabanes des Grands Chênes boomhutten in Frankrijk

De herfst is het seizoen bij uitstek om het bos in te trekken en de natuur te zien veranderen. En wat als je dat nu eens vanuit je eigen cocon hoog in de bomen kunt doen? Daarom onze 7 favoriete boomhutten en cabanes in eigen land en in onze buurlanden: getest en goedgekeurd door de redactie!

Trek je terug in de unieke boomhutten van Treelodge

Jarenlang timmerden Bram en Karen aan hun droom: een boomhuttenkamp in de stille Kempen, hun thuisbasis. Een plek om je terug te trekken met familie of vrienden, op te gaan in de natuur en al je zorgen achter te laten. En dat had niet op een knussere manier gekund. Alle boomhutten zijn uniek, zowel qua visie als qua look. Wij logeren in de Tjiftjaf, de eerst boomhut die Bram met eigen handen – en veel hulp van vrienden en familie – bouwde. Die werd volledig opgetrokken uit hout, maar vergis je niet, dat betekent niet dat je zult moeten inboeten aan luxe.

Lees hier onze ervaring!

 

Nestelen in de Ardennen bij Les Cabanes de Rensiwez

Overnachten in de schoot van de kabbelende Ourthe, knusser kan haast niet. Les Cabanes de Rensiwez, dat zijn zeven hutten bij het water, tien boomhutten op de heuvel, twee ‘cabanons’, suites in de gerestaureerde molen en logies voor zes in een oude schuur, allemaal in de intimiteit van de Ardeense natuur. Domein ‘Moulin de Rensiwez’ ligt bij Houffalize, in het hart van natuurreservaat Deux Ourthes, pal aan de klaterende rivier. Elk verblijf is ingericht met houten meubilair en warme materialen, en heeft een kitchenette en houtkachel om ongestoord te cocoonen. Sommige beschikken zelfs over een houtgestookte hottub of sauna.

We vertellen je hier meer over deze gezellige boomhutten!

 

Een nachtje zweven tussen de boomtoppen bij Slô

Je kunt er nog net een sms versturen, maar vergeet filmpjes streamen. Zulke plekken bestaan nog in ons land! Diep in de Ardeense bossen van het dorpje Humain bouwden Tim en Toon een perfecte ontsnappingsplek, weg van de dagelijkse sleur, geïnspireerd door hun reizen naar Colombia en Slovenië. De zes boomhutten werden strak vormgegeven, maar stralen door het vele hout en glas tegelijkertijd ook diepe warmte en rust uit. Door hun Scandinavisch geïnspireerde inrichting voelen ze heerlijk knus aan, terwijl ze je ook een ruime blik op de groene omgeving gunnen. De hutten hangen tussen de bomen, waardoor je het gevoel krijgt een vogel in een luxueus nest te zijn.

Benieuwd hoe wij ons verblijf bij Slô ervaarden? 

 

Les Cabanes de Grands Chênes doen je genieten op grote hoogte

Voor een Tarzan & Jane gevoel trek je naar hartje Picardië, waar de boomhutten van Cabanes des Grands Chênes in al hun beslotenheid onthalen op een portie rust en groen. Zes of dertien meter hoog, met wenteltrap of loopbrug, hottub of liefdesnest, met twee of voor een heel gezin: bij Cabanes des Grand Chênes heb je de keuze. De twintig boomhutten zijn allemaal verschillend, maar wel steeds voorzien van alle comfort.

Ontdek hier welke boomhut wij kozen!

 

Deze boomhut in het Nederlandse Drenthe is een televisiester!

In Nederland liep vorig jaar het televisieprogramma ‘De Boomhut Battle’. Op vier campings in de provincie Drenthe tilden evenveel teams hun creativiteit letterlijk naar een hoger niveau. Zes afleveringen verder was de winnaar bekend. D’Olde Kamp mag prat gaan op hun fraaie bouwwerk. Wat maakt deze boomhut zo bijzonder? Ze werd zo ontworpen dat elke ruimte een mooi uitzicht biedt. De woonkamer kreeg een kamerbreed raam en als het weer het toelaat, kun je je nestelen op het grote terras. Er zijn twee slaapkamers, die een eigen balkon hebben.

Kom meer te weten over deze televisiester!

 

Word helemaal zen in je eigen boothuisje aan de Baai van de Somme

Le Bruit de l’Eau brengt een stukje Japan naar de Franse Baai van de Somme. Wij kozen voor Rivages, een boothuisje waar je met je eigen kano in en uit vaart. De cabane staat óp het water, verbonden met het land door een vlonder en verstopt in het groen. Eenmaal binnen in de living ligt er een houten kano voor anker, klaar om de stille wateren te doorgronden. Maar onze favoriete plek wordt de slaapkamer, waar twee glazen schuifdeuren de vijver en al het groen rondom inademen, zodat je het liefst van al de hele dag in bed blijft liggen of in downward facing dog gaat staan.

Lees hier alles over deze moeilijk te evenaren plek!

 

Cocoonen in een iglo in de Franse Alpen

Toegegeven, niet echt een boomhut of cabane, maar toch een vermelding waard in dit lijstje. Het Franse skioord Les Orres beschikt over een nieuwe, unieke beleving, die zich sinds december 2019 ietwat verborgen houdt tussen de dennenbomen. Het lijken wel negen iglo’s, keurig in formatie opgesteld en loerend naar de toppen die het meer van Serre-Ponçon toedekken. De hômes werden zo ontworpen dat ze hun omgeving zo min mogelijk verstoren. De witte daken gaan naadloos op in het besneeuwde landschap. In de zomer krijgen ze een groen dak. Gelukkig dus geen échte iglo, wél de meest knusse uitvalsbasis die je kunt bedenken om jezelf te vertroetelen in tijden van sneeuw. Met panoramische badkuip!

Zo gaat het eraan toe in deze Alpin d’Hôme!

 

Lees ook

6 B&B’s in het Belgische groen

Love shacks: romantiek verzekerd in deze liefdesnestjes

Wegdromen: 6 knappe B&B’s in Vlaamse steden

Vorig artikelHonda S800, de ware liefde van Chris en Joske
Volgend artikel10 wijndomeinen die je moet gezien hebben!