Logeren in het Land van Herve

Ontwaken in een decor dat zo uit een interieurmagazine lijkt geplukt. In La Maison de Maxima ervaar je het bij elk ochtendgloren.

Toen Christine en Andy in 2003 op een statige vierkantshoeve in Herve botsten, werden ze instant verliefd. We kunnen hen geen ongelijk geven, want ook wij voelden een coup de foudre toen we door de poort het oude erf opwandelden. Een tijdlang woonden ze zelf in de hoeve uit 1776. Nu verhuren ze hem als vakantiewoning via Beaujean Vacances die gespecialiseerd zijn in authentieke vakantiehuizen.

 

Van schommelstoel tot hobbelpaard

Christines passie voor decoreren komt hier helemaal tot uiting. Ze voorzag elke kamer van een stijlvolle aankleding met leuke hebbedingetjes. Sommige kamers zijn kleurrijk en baden in Oosterse weelde, andere zijn door de aardetinten dan weer heel intiem en rustgevend. Overal vind je kleine hoekjes met een knusse zetel, schommelstoel of hobbelpaard. De kamers nodigen uit om je even terug te trekken uit de waan van de dag met een goed boek of een interessante podcast. Ook dat is logeren in het Land van Herve.

De kamers nodigen uit om je even terug te trekken uit de waan van de dag.

 

Prinsheerlijk slapen

De benedenverdieping geeft met z’n statige, hoge plafonds meteen een ruimtelijke aanblik. Langs de authentieke trap ga je naar de slaapkamers met gezellig krakende houten vloeren. Bovenaan is een knusse familiekamer met een grote houthaard en de pièce de résitance, de riante master bedroom, die de vergelijking met een balzaal prima kan doorstaan, inclusief authentiek bad en inloopdouche. Slaapkwaliteit kan in vakantiehuizen weleens van ondergeschikt belang zijn. Niets van dat alles in La Maison de Maxima. De matrassen liggen prinsheerlijk en het beddengoed geurt koninklijk. En na een zalig nachtje dutten, kun je jezelf laten verwennen met een ontbijtmand tjokvol met lokale producten. Om daarna een heerlijke plons te wagen in het riante, overdekte en verwarmde zwembad.

 

 

Ook voor grotere families

In La Maison de Maxima – wat trouwens de naam van de jongste dochter van Christine is – kun je tot tien personen te slapen leggen in vier slaapkamers. Zowel voor- als achteraan zijn er ruime terrassen. Waar de zon ook staat, er is altijd een plekje om te genieten. In de tuin ligt een gezellige, houten bar met uitzicht op het glooiende, groene Land van Herve. De vierkantshoeve herbergt ook nog drie kleinere vakantiewoningen voor vier en twee personen, zodat er families  of groepen tot twintig personen kunnen logeren. De hoeve zit in het aanbod van Beaujean Vacances, dat zich specialiseert in authentieke vakantiehuizen met dat tikje meer. Nu je moeilijker met een grote groep op vakantie kunt, zijn er fikse kortingen op de grotere huizen. Een heel huis alleen voor jouw gezin!

Langs de authentieke trap ga je naar de slaapkamers met gezellig krakende houten vloeren.

 

La Maison de Maxima praktisch

Adres

Rue Thier Nagant 19, Julémont (Herve)

Prijzen

Prijzen variëren sterk per seizoen: vanaf € 824 voor een weekend en € 1117 voor een week (tot 10 pers). Momenteel kortingen tot € 761 voor een weekend en € 1028 voor een week.

Reserveren

La Maison de Maxima kun je boeken bij Beaujean Vacances.

Eropuit met de auto?

Denk aan je VAB-Pechbijstand. Dag en nacht bescherming bij autopech of -ongeval in heel de Benelux.

Onze tips in de omgeving

Logeren in het Land van Herve betekent ook genieten van al het moois dat er te zien valt. De natuur boetseert er een groen kader en ook voor de lekkerbekken onder ons heeft deze streek genoeg in petto.

Wandelen in het groen

Het landschap is er glooiend en omfloerst met bomen die weelderige maretakken dragen. Wij probeerden alvast drie mooie wandelingen uit.

Aubel – 5 km: Een mooie tocht die leidt langs de oriëntatietafel waar je de hele streek in één oogopslag kunt verkennen. Het uitzicht gaat tot aan de mijnterrils van Luik. (Vertrekpunt: Abdij van Val-Dieu, volg de blauwe ruit)

Blégny – 6 km: Een wandeling die je dwars door open weides en langs kabbelende beekjes leidt. Een foto maken van de wandelkaart op het informatiebord kan handig zijn, want de bewegwijzering ontbreekt af en toe. (Vertrekpunt: kruising Rue de Booze – Rue Troisfontaines in Blégny, volg wit/geel/wit 3)

Mortroux – 7 km: Een gevarieerde wandelweg langs appelgaarden en slingerende beken. Bij lange tijd nat weer zijn laarzen geen overbodige luxe. (Vertrekpunt: centrum Mortroux of aan de kerk van Mortroux, volg de groene pijltjes, opgelet: de aanduidingen zijn klein)

 

 

De chocoladehemel

Het water loopt velen al in de mond als ze nog maar aan chocolade denken. Bij chocolatier Didier Smeets wandelen zij de hemel binnen. Smeets maakt heerlijke creaties die er ook nog eens als kleine kunstwerkjes uitzien. Wie er maar geen genoeg van krijgt, kan ook elke zaterdag om 13u een begeleid bezoek brengen aan het atelier (€ 6, reservatie verplicht).

Rue des Fusillés 1, Dalhem – www.didiersmeets.com

De mijn van Blégny

De steenkoolmijn van Blégny was misschien niet de grootste van ons land, het is wel één van de weinige waar je nog een bezoek kunt brengen aan de onderaardse gangen. Tenminste, als de coronamaatregelen dat toelaten. Rondleidingen zijn er ook in het Nederlands, maar reserveren is verplicht. Ondergronds of niet, de site is hoe dan ook leuk om te bezoeken. Het museum is best interessant en een stel trappen brengt je 43 meter hoog voor een mooi panorama vanop de mijnterril. Voor kinderen is er een speeltuin, kinderboerderij en minigolf.

Rue Lambert Marlet 23, Blegny –  www.blegnymine.be

Extra tips

We hebben nog meer leuke adresjes voor je opgelijst in dit artikel over het Land van Herve.