vliegvakantieFoto: Brussels Airlines

Vertrek je binnenkort met het vliegtuig op reis? Met onze tips loopt je vliegvakantie op wieltjes!

Welke stoel kies je best?

Bij het raam of aan het gangpad? Zit je het best dicht bij een nooduitgang? En waar krijg je dat extra beetje beenruimte? Je leest hier het antwoord op al jouw prangende vragen rond de ideale vliegtuigstoel!

Alternatieven voor de dure luchthavenparkings

Je vliegvakantie start op de luchthaven. Met de wagen kun je er naartoe, maar parkeren is er vaak duur. Wat zijn de alternatieven om op de luchthaven van Zaventem, Antwerpen, Oostende en Charleroi te geraken? We lijsten ze voor je op.

Wat mag wel en niet in je handbagage?

Je houdt graag een en ander bij de hand in het vliegtuig. Maar wat mag nu wel en niet in je handbagage? Dit zijn de belangrijkste regels!

Wat moet je doen als je vlucht vertraging heeft?

Als reiziger krijg je vroeg of laat te maken met een vlucht die vertraging heeft. Maar waar heb je dan recht op? We bundelen hier de Europese beschermingsregels zo beknopt mogelijk!

Vliegangst? Dit stelt je gerust!

Staat je vliegvakantie voor de deur? Misschien zit je in stilte al te bidden en bibberen, of knijp je de arm van je buur blauw. Het feit is dat heel veel mensen in meer of mindere mate vliegangst hebben. Maar is die schrik ook gegrond? Hier lees je het antwoord.

Waarom smaakt eten anders in de lucht?

We kijken op een vlucht allemaal verwachtingsvol uit naar dat zilveren bakje eten – om vaak weer tot het besluit te komen dat het toch wat flauw smaakt. Hoe komt dat eigenlijk? We leggen het voor je uit.

Bagage kwijt? Deze stappen moet je ondernemen

Nooit leuk, maar gelukkig komt het steeds minder voor: je bagage verschijnt niet op de bagageband en blijkt verloren. Wat moet je doen, waarop heb je recht en kun je voorzorgsmaatregelen nemen? Een stappenplan!

Auto huren ter plaatse? Hier moet je op letten

Een auto huren is interessant als je naar je bestemming vliegt en ter plaatse de omgeving wilt verkennen. Maar hoe vermijd je nare verrassingen? Deze tips helpen je op weg. Hou ook rekening met milieuzones in het buitenland en afwijkende verkeersregels.

Vorig artikelOp autovakantie? Een handige checklist voor een goede reis!
Volgend artikelVoor het eerst op reis met een motorhome? Dit moet je weten!