luchthaven

Met de wagen kun je naar elke luchthaven, maar parkeren is er vaak duur. Wat zijn de alternatieven?

Brussels Airport – Zaventem

1. Trein

Vanuit 80 stations rijden treinen naar Brussels Airport. Prijzen afhankelijk van de lengte van je traject, maar je moet per ticket wel een Diabolotoeslag betalen van € 5,14. Voor veel reizigers een vreemde extra belasting, want je wordt niet bepaald beloond om te kiezen voor het openbaar vervoer.

2. Bus

Regionale lijnen vanuit Mechelen, Leuven, Vilvoorde, Merchtem, Jette, Diegem, Haacht en Groenendaal rijden naar Brussels Airport.

De Brussels Airport Express rijdt elke dag van het jaar vanaf het Koningin Astridplein in Antwerpen om het uur een rechtstreekse bus naar Brussels Airport (€ 10/5).

Nog zorgelozer op vakantie?

Laat je vakantie niet in het water vallen. Kies voor zekerheid en boek voor je vertrek ook jouw VAB-Reisbijstandspakket. Zowel jij, je gezin, je wagen als je reis zijn bij ons in goede handen. Al vanaf € 94 voor een heel jaar.

Brussels South – Charleroi

1. Trein

Geen rechtstreekse verbinding, wel busverbindingen van station Charleroi-Zuid naar de luchthaven.

2. Bus

Vanuit Charleroi-Zuid rijden er meerdere bussen naar de luchthaven. Het traject duurt zo’n 20 min. Wie het treinticket online koopt en bij het vakje ‘biljet’ de optie ‘biljetten Charleroi Airport’ kiest, heeft meteen ook een ticket voor de busreis. Of je koopt ter plaatse een busticket voor € 6.

Brussels City Shuttle: elk half uur vanuit Brussel Zuid naar Charleroi, prijs afhankelijk van de drukte. Wie heel vroeg reserveert kan vanaf € 5 tickets boeken.

 

Oostende

1. Trein

Geen rechtstreekse verbinding.

2. Bus

Vanuit het station rijdt bus 6 elke 10 minuten naar de luchthaven.

 

Antwerpen – Deurne

1. Trein

Geen rechtstreekse verbinding.

2. Bus

Vanuit station Antwerpen-Berchem rijdt elke 15 minuten een bus naar de luchthaven (lijn 51, 52 en 53).

 

Luik

1. Trein

Geen rechtstreekse verbinding.

2. Bus

Vanuit station Luik-Guillemins rijdt bus 57 om de twee uur naar de luchthaven. De eerste rijdt echter pas om 7u20 en de laatste al om 17u20. Tijdens het weekend is er zelfs geen bus. Er is per vlucht een shuttlebus naar de luchthaven, maar die moet je ten laatste 5 dagen voor vertrek reserveren  (€ 5).

 

Toch parkeren?

Hoe verder je van het luchthavengebouw parkeert, hoe goedkoper het wordt. Parkeren op kleinere luchthavens is meestal minder duur. Op voorhand reserveren kan een korting opleveren en geeft je de nodige zekerheid op een plekje, want zeker tijdens het hoogseizoen staan de parkings weleens overvol.

 

Nog alternatieven?

Je kunt je uiteraard ook naar de luchthaven laten brengen of een busje voor luchthaventransport reserveren. Door de kosten te delen met andere passagiers kan dat best voordelig zijn. Een taxi of Uber kan natuurlijk ook, maar dat wordt snel duur als je ver moet.

 

Lees ook

Als je gaat vliegen is het altijd goed om weten wat er nu precies in je handbagage mag. En reis je met kinderen? Dan komen deze tips vast van pas!

Vorig artikelDe nieuwe Volvo S60 doet het zonder diesel
Volgend artikel4 op de 10 slagen niet voor test Europese verkeersregels