Betaalbare hotels in Londen© The Bedford

Logeren in de Britste hoofdstad is best prijzig. De VAB-redactie dook in het immense hotelaanbod en selecteerde 5 betaalbare hotels in Londen.

The Bedford

Een trendplek die je je zowaar kunt permitteren; The Bedford bewijst dat het kan. Opgetrokken in 1931, recent compleet gerenoveerd en sinds jaar en dag een begrip. Logisch, Ed Sheeran en Sam Smith traden hier ooit op. The Bedford is dan ook niet zomaar een hotel, maar ook pub, club, restaurant en plek om livemuziek mee te pikken. En ja, er zijn ook 15 mooie kamers. Die zien er stuk voor stuk anders uit en ogen opvallend luxueus. Genre Egyptisch katoen, donkere mysterieuze kleur en een touch of Britishness. In de 5 bars krijg je ambachtelijke bieren maar ook cocktails geserveerd en het restaurant pakt uit met lokale vis en een fijn assortiment van vegan en vegetarische gerechten. Nog een concertje meepikken?

Vanaf £ 79

 

New Road Hotel

In een oude textielfabriek in Whitechapel, zowat het symbool van East End, vind je nu het betaalbare New Road Hotel. Eén vol karakter. Met een eigen café, een yoga- en fitnessstudio en een social space op elke etage. Van een bibliotheek over een biljartkamer tot een spelletjeshoek. Op elke verdieping vind je handig genoeg ook koffie- en theefaciliteiten. De plek telt 79 kamers met een vibe die aan New York doet denken. Bakstenen muren, brutalistische details en grote raampartijen die je laten uitkijken over de stad. Het restaurant is er eentje uit de stal van Marco Pierre White, horeca-entrepreneur en enfant terrible uit de Britse gastronomie. Een bekende Brit die voor kwaliteit gaat.

Vanaf £ 105

 

Green Rooms

Een budgethotel dat deel uitmaakt van de sociale economie en artiesten volop korting geeft. Logisch dat Green Rooms al gigantisch veel persaandacht kreeg. Dit hotel wil met zijn mooie setting inspireren. Precies daarom zijn artiesten of creatievelingen welkom om hier voor een prijsje te logeren. Of een plek die leeft. Met een gezellige, quirky bar en lobby en een eigen restaurant waar je zowel ’s middags als ’s avonds welkom bent. De bar is zelfs de hele dag open. Ontbijten, koffietje drinken of een nightcap, het kan allemaal. De kamers variëren van een standaarduitvoering over een studio/appartement tot een heuse slaapzaal met 12 bedden, ideaal voor wie met een bende niet-snurkers op stap is. Green Rooms pakt ook uit met eigen gidsen, kwestie van die nieuwste hotspot te ontdekken. Off the beaten tourist track dus.

Vanaf £ 95

 

The Victoria Inn

In Peckham, een divers district in South London, houdt The Victoria Inn al 50 jaar lang een reputatie hoog. Ooit de plek waar lokale arbeiders hun pintje kwamen drinken, ondertussen geëvolueerd tot een kleurrijker oord waar Jan en alleman binnenloopt en welkom is. Maar vergis je niet, hier kun je nog steeds voetbal kijken. Elke match met een beetje faam wordt, met de nodige commentaar, uitgezonden. De pub houdt al stand sinds 1878 en zijn Victoriaanse elementen werden onlangs gerestaureerd om zo de toekomst te verzekeren. Minstens 10 bieren op de tap en op het menu zowel een typisch Engels ontbijt als eggs benedict of een Schotse ribeye. Stevige Britse kost dus. Het hotel telt 15 eigentijdse kamers verdeeld over 4 types die allemaal uitpakken met koffie, thee, tv en een Bose Bluetooth. Relaxen op je kamer voor je London induikt, kan dus perfect.

Vanaf £ 103.5

 

The Buxton

The Buxton, bistro én hotel in Brick Lane, is deel van The Culpeper Family, dat 4 pubs en restaurants verspreid over Easth en North London uitbaat. En dit exemplaar pakt uit met 15 kamers en een rooftoptuin waar de kruiden voor de bistro en bar geteeld worden. Het 360 graden uitzicht op de City en East End krijg je er gratis bij. De kamers zijn eenvoudig, maar elegant met multifunctioneel meubilair, handgeweven kunstwerken, dekens en tapijten van lokale ambachtslui en een selectie goed gekozen boeken. Op het gelijkvloers wacht de bar/pub/restaurant waar er volgens de seizoenen gekookt wordt. Met succes. Een paar jaar geleden won The Buxton een award en belandde de plek op de shortlist van de beste nieuwe bistro’s ter wereld. Op het menu een mix van Britse en Europese klassiekers; de ingrediënten worden geleverd door lokale boeren die dierenwelzijn hoog in het vaandel dragen. Met een gerust gemoed genieten dus.

Vanaf £ 125

Vorig artikelSneller donker: veilig de avondspits in met 4 simpele tips
Volgend artikelGetest: BMW 2 Active Tourer