Londen

Ook na de Brexit blijft Londen één van de meest veelzijdige en trendy steden in Europa. De 6 musts.

1. Uitzicht over Londen

De nieuwste attractie van Londen zonder dat echt te willen zijn. Geef geen geld uit aan de London Eye als je in The Sky Garden gratis en zonder te hoeven rijtje schuiven meteen de beste blik op de stad krijgt. Er zijn drie verschillende soorten restaurants: een koffiebar, een bistro en een gastronomisch restaurant. Tickets vooraf bestellen via de website.

2. St. James’s Park

Hyde Park is groot maar St. James’s Park is lieflijker en zeer centraal gelegen. Koop een picknick en laat het geraas van de stad aan je voorbij gaan. Helemaal aan het begin kun je ook verpozen bij cake en koffie in The Serpentine. En dag zeggen aan de grote blauwe reiger.

3. Somerset House

Bijzonder mooi cultureel centrum met een waaier aan zomerse activiteiten, fijne restaurants en winkels. ’s Namiddags absoluut een sapje drinken en een stuk cake smullen bij Fernandez & Wells.

4. Nopi

Het eerste restaurant van Israëlisch wonderkind Yotam Ottolenghi, die voorheen enkele druk beklante traiteurzaken had in Londen. Driekwart, maar niet helemaal, vegetarisch. De smaken van de Levant, absolute top in Londen. Tijdig reserveren!

5. Winkelen in Londen

De Seven Dials zijn zeer centraal gelegen winkelstraten met een keur aan internationale merken en enkele populaire lokale designers. Prettig wandelen, met koffiehuizen, enkele restaurants, en een aangename sfeer. Vermijd de ‘Belgische’ toeristenval Belgo Noord, toch een beetje een aanfluiting van wat onze keuken in het buitenland zou moeten zijn.

6. Borough Market

De absolute hemel voor foodies. Je vindt in Borough Market alle topproducten uit Groot-Brittannië en ver daarbuiten op enkele vierkante honderden meters. Foodtrucks verkopen letterlijk alles, van hummus tot Mexicaanse wraps en Argentijnse empanadas. Kaas, zeevruchten, het allerlekkerste brood. Wij hebben alvast honger gekregen.

Londen praktisch

Toeristische info: www.visitlondon.comwww.visitbritain.com

Erheen De Eurostar blijft veruit de comfortabelste en snelste manier om van België naar Londen te reizen. Tip voor West- en Oost-Vlamingen: vertrek vanuit station Lille-Europe. Dat maakt de totale reistijd nog korter.

Fietsverhuur Londen heeft een bijzonder aantrekkelijk verhuursysteem van publieke fietsen, die je op elke strategische plek in de stad kunt vinden. Enkel de eerste dertig minuten zijn gratis. Hoe langer je de fiets houdt, hoe exponentieel duurder het wordt. We raden dan ook aan maximaal 30 minuten met de fiets te rijden naar je volgende locatie, hem te docken, en later een andere fiets te nemen voor weer maximaal 30 minuten. Zo blijft het betaalbaar.

Overnachten VAB-Magazine verbleef in het viersterrenhotel Ambassadors Bloomsbury, op tien minuten wandelen van het St. Pancrasstation. Te boeken via Tui.

Beste reisperiode Londen is ‘vier seizoenen in één dag’. Het kan er tijdens de zomermaanden ondraaglijk heet worden, maar ook opmerkelijk fris. Niks nieuws onder de zon voor Vlamingen.

Goed verzekerd Reis zonder zorgen naar Londen met de VAB-Reisbijstand.

Tip

Mis ook onze tips in Edinburgh niet!

Vorig artikel6 keer onbekend Barcelona
Volgend artikelDe 7 musts van Milaan