hotel AmsterdamHotel The Craftsmen

Amsterdam heeft zoveel te bieden dat je weleens keuzestress kan bekruipen. Geen paniek, wat je overnachting(en) betreft, hebben wij het alvast uitgevogeld voor je. Kies een hotel uit onderstaand lijstje voor een wow-ervaring!

Nhow Amsterdam RAI

nhow gaat er prat op dat in hun hotel kunst, design en expressie samenkomen, als weerspiegeling van de culturele smeltkroes die de stad Amsterdam kenmerkt. Het nieuwbouwhotel met maar liefst 650 kamers ligt in de zakenwijk van de stad, naast congrescentrum RAI en op tien minuten van het centrum. De inrichting is geïnspireerd op de zes windrichtingen van het gebouw. Wie houdt van kleurrijk en licht, zal zich hier helemaal thuis voelen. Voor de opening in 2020 reisde een acht meter lang drijvend kunstwerk in de vorm van een kameleon drie dagen lang over de Amsterdamse grachten.

 

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Het Leidseplein, ooit een verzamelplaats voor paarden, koetsen en karren, wordt dezer dagen omringd door bars, restaurants, clubs, theaters, filmhuizen en muziektempels. Midden tussen al dat bruisende entertainment ligt een statig art-nouveaugebouw. Het Hard Rock Hotel nam vorig jaar zijn intrek in het pand uit 1900 met zijn monumentale façade. Aan de achterkant leunt het tegen de Amsterdamse grachten aan. Ook als je er niet verblijft, moet je beslist een koffie drinken of hapje eten in het prachtig gedecoreerde Café Americain op de begane grond. Wie er wel slaapt, wordt – muziekliefhebber of niet – in de watten gelegd. Let’s rock!

 

The Craftsmen

Een juweeltje in het hart van de stad! Dit centraal gelegen boetiekhotel, dat als Hotel Brouwer honderd jaar in handen was van dezelfde familie, kreeg van zijn nieuwe eigenaren een thematische make-over, evenwel zonder aan charme en gastvrijheid in te boeten. Het prachtige zeventiende-eeuwse pand werd ingericht met unieke en antieke gereedschappen en attributen die eer betonen aan de ambachtslieden uit de Nederlandse geschiedenis: lampen van oude naaimachines, leesten als nachtkastjes, een mozaïek van klokonderdelen… Vliegtuigbouwer, cartograaf, schoenmaker: in wiens werkkamer slaap jij vannacht?

Vliegtuigbouwer, cartograaf, schoenmaker: in wiens werkkamer slaap jij vannacht?

 

Hotel Pontsteiger

In de opkomende wijk Houthavens vind je dit boetiekhotel in een van de spraakmakendste gebouwen van de stad. In het interieur werd gekozen voor lichte tinten en zachte materialen, zodat de minimalistische, Scandinavische look warm aanvoelt. De kamerhoge ramen geven een weergaloos uitzicht op de rivier ’t IJ. Je ontvlucht hier de drukte rond de grachtengordel, maar bevind je wel op wandelafstand van de Dam. Je kan ook een van de huurfietsen gebruiken of op het gratis veerpont stappen die je naar culturele hotspot NDSM in Noord brengt. Op het terras of achter het glas van Café Pontsteiger kan je úren zonnestralen vangen.

 

Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas

Op zoek naar een ‘room with a view’? Vanuit elke kamer in dit Van der Valk hotel heb je een prachtig uitzicht over de stad. En ook het fitness- en wellnesscenter op de hoogste etage biedt een indrukwekkend panorama. Mag het wat meer zijn, boek dan een suite. De Junior Suites beschikken over een kingsize bed en ligbad; vanuit de ‘Panoramaview Suite’ – mét bubbelbad – kijk je vanuit elke hoek van de kamer uit over Amsterdam. In december kun je zelfs de Magical Xmas Suite boeken! Hotel Amsterdam Zuidas ligt aan station RAI, vanwaar je met de tram, metro of trein in een kwartier de binnenstad bereikt. Ook de luchthaven van Schilhol ligt vlakbij.

 

Lees meer

De 5 musts van Amsterdam
Leven als brugwachter aan de Amsterdamse grachten
48u in Leiden, alternatief voor Amsterdam en Rotterdam

Vorig artikelDoe de verkeerstest!
Volgend artikelDe Opel Kadett, het groene blaadje van Arne