Parijs hotelsHotel Henriette

Parijs is altijd een goed idee. En al helemaal als je een valentijnscadeau vergat! Je geniet des te meer van de lichtstad als je niet constant hoeft te rekenen en tellen. Daarom vijf ‘chic et pas cher’ hotels voor wie het graag breed laat hangen. Want een kamer in een hotel is maar het begin. Nog op de planning: een ‘petit dej’, talloze apéro’s en een karrenvracht macarons.

La Planque

Een familiehuis op den buiten. Van een rijke nonkel weliswaar. Dat is de look die La Planque nastreeft. Parijse chic, maar met een zekere nonchalance. Een huiselijke sfeer dus, kleur in overvloed en tactiele materialen. Kwestie van je reisgids te kunnen uitpluizen terwijl je relaxt in een fluwelen fauteuil. Er zijn drie kamertypes, van 12 tot 24m², de receptie is continu open en ontbijten kan gewoon in de keuken. Alsof je op bezoek bent bij die fijne Parijse familie die je te weinig ziet.
Vanaf € 113 per nacht

 

BOB Hotel

Business on Board, daar staat BOB voor. Of het eerste Parijse hotel, zo beweert men toch, dat resoluut op coworkers focust. Je vindt hier werkplekken om solo of in groep aan de slag te gaan. Perfect voor wie zijn laptop niet thuis kan laten. Hier hoef je je niet schuldig te voelen als je het ding even openklapt. Er hangt een energiek buzzing sfeertje en het hotel werd dan ook niet toevallig ingericht door twee vriendinnen die een communicatiecarrière erop zitten hebben. Geen saai businesshotel, wel een thuis in het 14de arrondissement met warme, sfeervolle kamers.
Vanaf € 98 per nacht

 

Hotel Henriette

Dit kleine en fijne boetiekhotel op de Rive Gauche, met 32 individueel gedecoreerde kamers, wil je Parijse thuis zijn. Een bohemien stek in een kasseisteegje met binnenkoer en een rustbankje pal voor de deur. In geen tijd maak je hier deel uit van de buurt. Te vinden in het 5de, vlak bij Rue Mouffetard, een van de oudste en meest pittoreske straten van het Quartier Latin. Er zijn vijf kamertypes en elke kamer heeft zijn eigen vintage vondsten en vrolijk design.
Vanaf € 89 per nacht

 

La Nouvelle Republique

Een 19de-eeuws Parijs herenhuis met zeven gastvrije etages die naast elegante kamers ook een restaurant, een salon, een spa en een café herbergen. Het vegetarisch ontbijt is inclusief; het restaurant serveert dan weer Afrikaans en vegan. Wie zijn culinaire grenzen wil verleggen, kan dus gewoon surplacen. Het huiselijke salon is gevuld met vintage klassiekers en etaleert elke maand werk van een andere kunstenaar. Verpozen of een plaatje draaien kan hier van ’s morgens vroeg tot middernacht.
Vanaf € 105 per nacht

 

Maison Mère

Stijlvol en gezellig, levendig en rustig: in Maison Mère, vlak bij Rue Lafayette in het 9de, kijken ze niet op van een tegenstelling meer of minder. Dit is het kleine zusje van het gereputeerde Belmont Hotel, goed voor 4 sterren, maar hier gaat het er net iets informeler aan toe. Niet je standaardhotel dus, wel een plek waar je met je geliefden wil verzamelen. Met coworkingspaces, restaurant én bar. Ideaal voor wie na een lange slenterdag de deur niet meer uit wil. In de pop-upstore kun je items uit je kamer op de kop tikken.
Vanaf € 110 per nacht

 

Onze tips

De musts van Parijs

 

Vorig artikelOntvang een subsidie voor jouw verkeersveiligheidsproject
Volgend artikelIn deze vakantieparken willen wij logeren