De hotspots van DüsseldorfKarl Bruninx

Eerlijk, wij liepen niet hoog op met Düsseldorf. Braadworsten en schlagers, zo dachten we. Maar als we één ding geleerd hebben, dan is het wel dat we het vaak te ver zoeken. Bovendien is een mens nooit te oud om komaf te maken met vooroordelen. Op naar Düsseldorf dus, om overtuigd terug te keren.

Ontbijten: Beethoven

Een heerlijke plek om zachtjes wakker te worden. Je ontbijt stel je zelf samen. Van één van de vele broodsoorten met salami over yoghurt met vruchten en honing tot een halve pompelmoes. En ondertussen passeert de halve stad voor je neus.

 

Hippe stadswijk: Flingern

Jarenlang was dit een verpauperde arbeidersbuurt, tot arme creatievelingen zich hier vestigden en dit stadsdeel kleur gaven. Al snel opende het ene na het andere leuke boetiekje en vandaag is Flingern de place to be met de Ackerstrasse als het bruisende hart. Of de coolste wijk van de stad.

 

Lunchen en dineren: Little Tokyo

Düsseldorf heeft de grootste Japanse gemeenschap van Europa. Goed voor zo’n 7000 Japanners en 450 Japanse bedrijven, scholen, tempels, bakkerijen, supermarkten en… restaurants. Er wordt gefluisterd dat je nergens in Europa zo goed Japans eet als in de Japanse wijk van Düsseldorf. Al een kwarteeuw staan de stedelingen geduldig aan te schuiven om een noedelsoep te slurpen bij Naniwa. Memorabele sushi is dan weer het handelsmerk van Akio Ando. Hij kwam meer dan 50 jaar geleden als mijnwerker naar Duitsland. Ondertussen runt de familie een sushi-imperium, goed voor maar liefst tien filialen verspreid over Düsseldorf en Frankfurt.

 

Barhoppen: Altstadt

Met zijn 260 horeca-etablissementen mag de oude stad zich de langste toog ter wereld noemen. Overal stroomt het bier rijkelijk, liggen er dekentjes klaar en staat er zowel guacamole als Bratwurst op het hapjesmenu. Je vindt hier bovendien tal van brouwerijen en de nodige ambiance.

 

Relaxen: stadsstrand langs de Rijn

De Altstadt strekt zich elegant uit langs de Rijn en op zomerdagen kun je heerlijk met je voeten in het gras relaxen terwijl de volgeladen schepen voorbij varen. Een heus stadsstrand dus, met huurstoelen en koffie of apéro.

 

Architectuur spotten: Medienhafen

De oude havenloodsen maakten hier jaren geleden al plaats voor futuristische hightech gebouwen ontworpen door klinkende architectennamen als Frank O. Gehry. Vandaag is dit de blinkende thuis van televisiezenders, radiostations, reclameagentschappen, jonge modelabels en designbureaus en dé architectuurparel van Düsseldorf. Goed voor glanzende torens en dansende constructies.

 

Shoppen: Königsallee

Op deze platanenavenue van een kilometer lang verzamelen Gucci, Chanel, Armani en konsoorten en tref je al eens een Arabische sjeik met zijn gevolg. Goed om weten, in Düsseldorf sluiten de shops standaard pas rond een uur of acht. Vlakbij wacht het imposante Kö Bogen, opgetrokken door Daniel Libeskind, waarin het luxueuze Breuninger, huist, een department store die vijf etages beslaat. Gevuld met spullen van Burberry, Boss, Polo, Joop en nog meer van dat moois. Mét restaurant voor wie graag nadenkt voor hij zich ruïneert.

 

Snoepen: Konditorei Heinemann

Al sinds 1932 is dit een instituut, wereldbefaamd voor zijn vuistdikke taarten en unieke champagnetruffels. Een Heinemann-koeltasje heeft in Düsseldorf allure. In dit familiebedrijf wordt alles huisgemaakt en de wall of fame, van Angela Merkel tot Pavarotti, verklaart waarom het altijd aanschuiven is. Al dat lekkers kun je ook ter plekke verorberen.

 

Logeren in Düsseldorf: 25 Hours Hotel

Eigentijdse kamers met uitzicht over Düsseldorf, een fijne rooftopbar en fantastisch restaurant. Hier ligt Düsseldorf aan je voeten, een etage lager proef je Franse klassiekers. Van oesters tot bouillabaisse. En het panorama op de stad blijft imponeren. Het maakt van deze plek dé avondstek. Cocktails of dineren, hier de zon zien ondergaan is een voorrecht.

Tip

Met de auto naar Düsseldorf? Vul je VAB-Pechverhelping (geldig in de Benelux) aan met de optie ‘Frankrijk/Duitsland’. Zo kun je altijd op ons rekenen bij autopech. Het Duits milieuvignet dat je nodig hebt in het centrum van Düsseldorf kun je bestellen in de webshop van VAB.

Vorig artikelVAB-Gezinswagen van het Jaar 2022: de deelnemers!
Volgend artikelGetest: Hyundai Bayon