© Pixabay Nextvoyage

Gaat jouw volgende reis richting Griekenland? Hou er dan rekening mee dat je ter plaatse extra euro’s zult moeten neertellen. De Griekse overheid voert immers een nieuwe taks in om schade door natuurrampen te bekostigen.

De ‘Climate Crisis Resilience Fee’ wordt bepaald op basis van de accommodatie (hotel, vakantiewoning, appartement enz), de categorie en de periode. Zo neemt voor hotels de taks toe met het aantal sterren. Boek je een vijfsterrenhotel in de winterperiode (november tot februari), dan betaal je € 4 taks per nacht. Dit bedrag loopt op tot maar liefst € 10 per nacht in de acht maanden van maart tot oktober. Voor een viersterrenhotel komt het in deze periode neer op € 7, voor een driesterrenhotel € 3 per nacht. Een nachtje in een een- of tweesterrenhotel kost je € 1,50 extra.

Prijskaartje

Een concreet voorbeeld: ga je deze zomer met een gezin van vier op reis en boek je twee kamers in een viersterrenhotel, dan kost je week Griekenland jou € 98 extra. De taks dien je ter plaatse te betalen en staat volledig los van de touroperator of andere aanbieder bij wie je de accommodatie boekt. De nieuwe belasting geldt dus ook voor logies die je reserveert via online platformen zoals Booking.com en Airbnb.

Taks voor wederopbouw

De zogeheten ‘klimaattaks’ vervangt de vroegere verblijfstaks, weliswaar aan flink hogere tarieven. Griekenland had vorig jaar erg te leiden onder natuurrampen. Het ingezamelde geld zal de wederopbouw na schade door overstromingen en bosbranden mee financieren.

Lees ook

6 redenen om Kreta op je wishlist te zetten
Chalkidiki, voor wie wat anders wil dan de Griekse eilanden
Op ontdekking in Athene

Vorig artikelAlles wat je moet weten over het vormingsmoment
Volgend artikelVenntrilogie wint titel ‘Wandelroute van het Jaar’