VenntrilogieVenntrilogie © Chris Eyre-Walker Interreg EFRE

Op de Fiets- en Wandelbeurs, die afgelopen weekend in Gent plaatsvond, is de Venntrilogie gekroond tot beste wandelroute van de Benelux. De route in Oost-België haalde het van de GRP573 Vesder & Hoge Venen en drie routes in Nederland.

De verkiezing ‘Wandelroute van het Jaar’ bekroont elk jaar de mooiste langeafstandswandelroutes in de Benelux. Naast de aantrekkelijkheid en diversiteit van de landschappen van de Venntrilogie prees de jury de volledige bewegwijzering in de twee richtingen, een infoportaal bij het begin/einde van elke etappe, gratis te downloaden gpx-tracks en een gratis gids en website in vier talen. Eerder ontving de Venntrilogie al het prestigieuze label ‘Leading Quality Trails – Best of Europe’.

Dit is de Venntrilogie

De Venntrilogie werd geopend in augustus 2023 en loopt van het drielandenpunt bij Kelmis over een afstand van 109 km naar Bütgenbach. De route laat je kennismaken met drie kenmerkende landschappen van de Oostkantons: het weide- en heggenlandschap in het noorden, de moerasgebieden van de Hoge Venen en het ruige bos- en merenlandschap in het zuiden.
Tip: Als je er een meerdaagse, grensoverschrijdende tocht van wil maken, is de combinatie met de Eifelsteig in Duitsland een prachtige optie.

Zin in meer?

De 3 mooiste wandelroutes van Vlaanderen, door jullie gekozen
Vlaanderens mooiste wandelgebieden
4 groene wandelingen in Wallonië
De 6 knapste panorama’s van de Ardennen
De Hoge Venen, weg van de bewoonde wereld
Zo kies je de juiste wandelschoenen

Vorig artikelJouw Griekenland-vakantie wordt duurder door nieuwe taks
Volgend artikelMotorrijden: ken jij deze regels nog?