De knapste panorama's van de ArdennenCharlotte Princen

De Ardennen waren dit nog jaar nog meer dan anders een van onze favoriete vakantiebestemmingen. De regio charmeert dan ook in elk seizoen met haar uitstrekte bossen, kronkelende rivieren en prachtige vergezichten. Dit zijn onze favoriete panorama’s in de Ardennen!

Le Tombeau du Géant

Het uitzichtpunt Le Tombeau du Géant, in het Nederlands ‘het graf van de reus’, is geklasseerd als uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Je krijgt er een prachtig panorama van de Semois voorgeschoteld, perfect gericht op één van de vele lussen. Je kunt parkeren op de voorziene parking in Botassart. Zin in een fikse wandeling? Deze route van 13 km neemt je mee langs de oevers van de rivier. Langs de Semois vind je overigens een hoop van dit soort panorama’s. Een beetje verder bijvoorbeeld biedt het uitzichtpunt van Frahan een gelijkaardig beeld. Het Belvédère de Bouillon kijkt dan weer uit over het gelijknamige stadje. Rijd je Bouillon nog voorbij dan kun je ook omhoog klimmen naar Rocher du Chat en Rocher du Hat.

 

Fondry des Chiens

Deze zomer ontdekten heel wat mensen Fondry des Chiens, ook wel gekend als onze eigen canyon! In feite is het een zinkgat van wel 100 meter lang en 20 meter diep dat gevormd werd door weggespoeld kalkgesteente. Hier werden eeuwenlang mineralen ontgonnen. Je vindt deze ravijn in Viroinval, tegen de Franse grens. Vanop de parking is het niet ver meer wandelen, ook toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens. Om in de ravijn te klauteren, moet je natuurlijk wel goed te been zijn. Of je vertrekt in Nismes en volgt deze wandeling van 4 km.

 

Waterval van de Baheyon

Verstopt in de Hoge Venen slingert de Bayehon door steile afdalingen, tot hij plots uitmondt in een prachtige waterval van 9 meter hoog. Het water klatert naar beneden in een poel die in de zomer voor heerlijke verkoeling zorgt. Op deze wandeling van 12,6 km volg je een stuk van de GR14 langs de rivier en de waterval.

Leestip: Wij gingen winters wandelen en kamperen in de buurt van de waterval van Baheyon

 

De rotswand van Le Hérou

Vanop deze rotswand kijk je boven de boomtoppen uit over de Ourthe, die zich een weg baant tussen de bossen. Het Parc naturel des Deux Ourthes bevindt zich in het hartje van onze Ardennen, tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize. Parkeren doe je vlakbij, aan restaurant Le Belvédère, van waaruit je afdaalt richting de rotswand en verder door tot beneden aan de Ourthe. Voorzie degelijke wandelschoenen, want het is stevig klimmen en dalen op een oneffen pad.

Leestip: Wij logeerden vlakbij in de knusse boomhutten van Les Cabanes de Rensiwez

 

Vlonderpad in de Hoge Venen

Geen panorama uit de hoogte, maar daarom niet minder de moeite. Een vlonderpad begeleidt je door het moerassige venenlandschap in het hartje van de Hoge Venen terwijl je uitkijkt over het immense natuurgebied. Start je wandeling aan de parking van Signal de Botrange, Belgiës hoogste punt, of aan Baraque Michel.

Leestip: De Hoge Venen, weg van de bewoonde wereld

 

Le Rocher du Bieley

Wil je weleens over de veenvlaktes van de Eifel uittorenen, dan moet je vlak bij de Duitse grens de Rocher du Bieley beklimmen. Met zijn 560 meter is hij de hoogste rots van ons land. Voor dit panorama moet je een beetje moeite doen. Je kunt niet zomaar vlakbij parkeren, honderd meter wandelen, je Instagram-foto maken en wegwezen. Maar je geraakt wel met een prachtige wandeling als deze.

 

Lees ook

De charmantste vakantiehuizen in de Ardennen

Op safari in België: hier kun je wild spotten

De 18 musts van Wallonië

Een weekendje in de Hoge Venen

Vorig artikelMagische landschappen in Rijnland-Palts
Volgend artikelDe Citroën Traction Avant als ode aan grootmoeder