eten en drinken in OostendeFoto's: Karl Bruninx

Een stad aan zee met een eigen haven, een steeds hipper wordende vissersbuurt, een openluchtvismarkt en jong volk dat zijn stad nieuw leven in wil blazen. Niet vreemd dus dat Oostende tal van goede eetplekken telt!

Storm

In restaurant Storm komt de vis rechtstreeks vanop het schip dat aan de overkant ligt aangemeerd. Verser wordt die vangst van de dag niet. Op donderdagavond eet je met uitzicht op de vissersschuiten en het laden en lossen. Het leven zoals het is op de Oosteroever.

Caruso

Wie nood heeft aan wat suiker gaat bij Caruso knock-out. Al 25 jaar eet je hier de lekkerste, huisgemaakte taartjes en gebakjes. Verfijnd én porties om u tegen te zeggen. Doe maar die crème brulée met gekarameliseerde appel en speculoos

Frenchette

In Frenchette, gerund door hetzelfde team als Mathilda en Ocean, deel je. Misschien zelfs tegen je zin. Zo gaat dat als er verfijnde wereldgerechtjes verschijnen. Hier binnenstappen is als thuiskomen in een Parijse brasserie, zo een waar je veel te lang blijft hangen.

 

 

Le Bassin

Als Northseachef serveert Tom Vanhaecke van Le Bassin vooral noordzeevis. Goed voor onder meer fantastische garnaalkroketten. Op de kaart ook heel wat artisanale Ostènsche bieren. Redenen genoeg om meteen een nachtje te blijven slapen?

Madam Kroket

Artisanalen kroketten, dagvers gerold. Zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen. Ondertussen goed voor zestien varianten, maar de garnaalkroket, met vers gepelde garnalen, blijft hét succesnummer. Luc Bellings, de gevreesde HLN-proever, gaf Madam Kroket prompt 10/10.

Passe vite

Krokante visreepjes, gekarameliseerde camembert of een salade van tuinbonen? In Passe Vite, niet toevallig een van Sandra Bekkari’s favoriete plekken, eet je gezond en dat in een stijlvol decor.

 

 

Tearoom Georges

De befaamde wafels van Tearoom Georges warmen je altijd op. Ondertussen staat de derde generatie aan het roer en de artisanale wafels worden nog steeds in huis en à la minute gemaakt, volgens het originele, geheime recept.

De Grote Post

Wie met jong geweld op stap is, komt altijd een beetje thuis in De Grote Post. Ruimte zat en een kinderkaart die gevarieerd genoeg is om je niet met een schuldgevoel op te zadelen.

 

Nog meer Oostende?

In de Koningin der Badsteden laveer je tussen de eeuwenoude visserscultuur en de favoriete plekken van het hippe volk. Wij gingen op zoek naar de beste adresjes in de stad.

 

Lees ook

Ontsnap aan de drukte op deze rustige stranden aan onze kust 

8 redenen om naar Koksijde te gaan

Paardrijden in de duinen, een zalige belevenis 

Vorig artikel5 keer de hoogte in
Volgend artikel5 keer verrassende kunst in de openlucht