Bain de Forêt

Knus tussen Boulogne-sur-Mer in het noorden en Le Touquet in het zuiden ligt Hardelot, een charmante badplaats in de schaduw van dennenbomen. Hier geniet je van een deugddoend bosbad. Bij Bain de Forêt niet alleen figuurlijk, ook letterlijk dompel je je hier onder in een heerlijke vakantie.

Je weet dat je een fijn weekend tegemoet gaat als de rit náar je logeerplek al magnifiek is. De weg tuimelt tussen de bomen door. Achter het groen schuilen statige villa’s. Omdat we instant fantaseren over een vakantiestulpje alhier, rijden we bijna de oprit naar Bain de Forêt voorbij. De auto blijft achter bij de parking en we volgen de pijlen naar ‘La Cabane’ en ‘Le Refuge’.

 

In de hoogte of breedte

In dit idyllische kader trokken Guillaume en Juliette de eerste lodges aan de Opaalkust op. ‘La Cabane’ springt meteen in het oog. Het houten bouwsel rijst zes meter hoog op. Tussen de schuine muren is genoeg leefruimte en slaapplek voor vier, warm aangekleed met aardetinten en ‘bohemien chic’ decorstukken. Uitnodigend zijn de hangnetten: in het ene bungel je boven de living, in het andere boven de bosbodem.

In een hangnet onder het lover of lekker warm in de hottub: hier neem je een heerlijk bosbad.

‘Le Refuge’ is door zijn lage bouw wat meer verstopt. Ook hier tref je een met veel smaak ingericht interieur en een schaduwrijk terras met hangnet. De naam Bain de Forêt – bosbad – is geen loze keuze. Het staat voor heerlijk herbronnen tussen de bomen, maar ook voor het Noorse bad dat logees warm welkom heet. De badjassen hangen klaar! Het gastenboek bundelt superlatieven: “betoverend verblijf”, “baken van rust”, “stukje paradijs”.

 

Made in France

Bij de realisatie van hun droomproject kozen Guillaume en Juliette zeer bewust voor duurzaam en lokaal. Naast de bouwmaterialen is over elk object nagedacht. Zo zijn de bedden, het linnen en de hottub ‘made in France’; de ontbijtmand is gevuld met lokale producten. Geen zin in kokkerellen of uiteten? Dan kun je een lekker avondmaal-in-bokaal bestellen. Opwarmen en smullen! Ook een aperitiefplank en champagne kan op je terras geleverd worden. Voeg je aan je verblijf graag een massage of fietstocht toe? Ook dat is genoteerd!

 

Bain de Forêt praktisch

Ligging Bain de Forêt ligt in Neufchâtel-Hardelot, op 20 minuten rijden van Boulogne-sur-Mer.
Prijs Een verblijf in La Cabane kost € 250 per nacht, Le Refuge € 290 (hoogseizoen, op basis van 2 volwassenen, € 30 per persoon extra). Ontbijt is inbegrepen. Bij een boeking van 2 nachten krijg je 10% korting en de huur van elektrische fietsen gratis.
Reserveren via de website.

 


 

Onze tips aan de Opaalkust

Le Touquet

Ooit een zanderige hoek aan de Franse kust, ontwikkelde Le Touquet zich eind negentiende eeuw tot vakantiestek van de Parijse en Britse high society. Sindsdien heeft ‘Paris-Plage’ niets van zijn grandeur verloren. Stap op de fiets en ontdek prachtige villa’s in diverse bouwstijlen. La Baleine Royale zet je graag op weg.
Tip: Laat je verlokken door de zoete geuren van biscuiterie La Manufacture du Touquet. Je ziet er de koekjes voor je neus van de band duikelen. Moeilijk te weerstaan!

 

Nausicaá

Spring in Boulogne-sur-Mer Europa’s grootste aquarium binnen en duik in de wondere wereld van zeehonden, pinguïns, krokodillen, schildpadden, kwallen, haaien en duizenden andere vissen. Nieuw is de ‘Grand Large’-attractie, waarbij je met een augmented-reality-bril een gigantische lederschildpad volgt door de oceaan.

Wandelen langs de kust

De GR120, ook wel het Douanepad genoemd, loopt langs de hele Opaalkust, glooiend door prachtig natuurgebied en langs bevallige vissersdorpjes, met steeds dat prachtige vergezicht aan je zij. Stappen, turen en zuurstof tanken.

Meer tips in de omgeving vind je op de website van Hauts-de-France.

Previous articleWaarom kleeft er soms een rode ‘A’ op Franse auto’s?
Next articleDoe de verkeerstest!