Opaalkust

Op een boogscheut van België vind je een landschap dat al net zo betoverend als gevarieerd is. Heerlijk uitwaaien, lekker tafelen en slapen op het ritme van de zee: Les Deux Caps in 5 stops

1. De neuzen van de Opaalkust

Uiteraard moet je zowel Cap Gris-Nez als Cap Blanc-Nez bezoeken. Tal van wandelpaden cirkelen rond de beide ‘neuzen’ en laten je toe om deze twee fenomenen uitgebreid te verkennen. Dé manier om het unieke karakter van deze Grand Site de France te doorgronden.

2. Van kaap tot kaap

Fervente wandelaars die ook het getij in het oog houden, wandelen van de ene kaap naar de andere. Goed voor een mooie tocht van 12 km. Je parkeert je auto aan Cap Gris-Nez of Blanc-Nez, neemt er de bus naar de andere kaap en wandelt terug. Zo dreig je alvast je bus niet te missen….

3. Smullen van fruits de mer

La Marie Galante in Audresselles is een begrip aan de Opaalkust, befaamd om de royale plateaus met kreeft, krab, langoustines, garnalen en nog meer lekkers uit de zee. Altijd verser dan vers. Een aanrader!

4. De duinen in

Neem ook eens wat afstand. Geen plek geschikter om de kust te bewonderen dan ‘les Dunes de la Slack’, een zalig glooiend duinengebied dat je geregeld trakteert op spectaculaire panorama’s om je daarna weer heerlijk te omarmen. Verdwalen is geen optie, er is immers maar één pad.

5. Logeren met uitzicht op zee

In Hotel Atlantic, op de dijk in Wimereux, hebben alle kamers uitzicht op zee. Hier hoor je alleen de golven. Nu eens zacht kabbelend, dan weer stevig beukend. Indommelen en opstaan op het ritme van de zee. En je tussenin tegoed doen in de bijhorende brasserie of het sterrenrestaurant.

Tip

Met de auto naar Frankrijk? Vul je VAB-Pechverhelping (geldig in de Benelux) aan met de optie ‘Frankrijk/Duitsland’. Zo kun je altijd op ons rekenen bij autopech.

Vorig artikelOns wegennet lijdt opnieuw onder winterschade
Volgend artikelGetest: BMW 6GT