Blauwpoort

In het ‘jaar des Heren’ 1807 verrees in het dorp Westouter een statige herenhoeve, compleet met Jezusbeeld boven de entree. Ze doorstond de Groote Oorlog zonder kleerscheuren, werd geklasseerd als beschermd monument en herbergt nu gasten tussen haar drie eeuwen oude muren. Mooier kan jouw uitvalsbasis in de Westhoek niet zijn!

Bekend van ‘Taboe’

Misschien komen de mintgroene voordeur en luikjes jou wel bekend voor? In Blauwpoort werd ‘Taboe’ opgenomen, het tv-programma met Philippe Geubels van twee jaar terug. In normale tijden is de hoeve ‘fully booked’ met groepen tot 36 personen. Maar omdat corona natuurlijk een demper zet op groepsactiviteiten, biedt dat de gelegenheid om Blauwpoort op vrije momenten om te boeken tot B&B. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat je ook een weekend met z’n tweetjes of je gezin kunt genieten van alles wat dit bijzonder logeeradres te bieden heeft.

Blauwpoort is het soort adres waar iedereen zijn favoriete hoekje zal opzoeken.

Design en authenticiteit

Liefhebbers van modern design, laat je allerminst afschrikken. Integendeel, Blauwpoort werd niet alleen met veel respect gerestaureerd, het woonhuis en de grote tuin werden ook aangekleed met zorgvuldig gekozen stijlelementen. Design gehusseld onder authenticiteit. Blauwpoort is het soort adres waar iedereen zijn favoriete hoekje zal opzoeken. Ga je aan de slag in de grote keuken of vlei je je neer bij het haardvuur in de living? Een partijtje pingpong in de zijvleugel of een drankje aan de bar in de geklasseerde schuur?

De tuin heeft de grootste verrassingen in petto. Wat dacht je van een spiegelsauna?

In je blootje

De tuin heeft de grootste verrassingen in petto. Het met hout beklede paviljoen heeft onder zijn opvallende huls drie slaapkamers en evenveel badkamers. Nog meer in het oog springend is de spiegelende kubus die een paar meter boven de grond tussen de bomen hangt. Misschien wel de meest opmerkelijk sauna waar je ooit zult toeven, want van binnenuit heb je een fenomenaal uitzicht op de tuin, terwijl aan de andere kant niemand jouw adamskostuum ziet! Op warme dagen lonkt de zwemvijver, en kids leven zich uit in de speelzone met zandbakken, trampolines en wilgenkoepels. Moeten we jou nog verder overtuigen?

Blauwpoort praktisch

Adres
Blauwepoortstraat 2, Westouter (Heuvelland)

Prijzen
Vanaf € 115 per nacht voor een tweepersoonskamer tot € 175 per nacht voor een studio voor 5 personen. Reserveringen B&B via Booking.com. Voor beschikbaarheden en tarieven van Blauwpoort als vakantiehuis, zie website.

Meer info
Blauwpoort.be

Onze tips in de Westhoek

‘Eigen Kweek’ achterna

De tv-versie ‘Eigen Kweek’ bracht de gemeente Heuvelland een mooie portie roem, in die mate dat er zelfs een ‘Eigen Kweek’-beleving werd uitgewerkt. Maar je kan natuurlijk ook zelf het decor gaan verkennen. Een ritje op de befaamde zetellift is een must. De kabelbaan die over de wijngaarden van Entre-Deux-Monts glijdt, is één van ’s lands meest unieke ervaringen. Op het punt waar ze omzwenkt, kijk je binnen in de feestzaal die in verschillende afleveringen van ‘Eigen Kweek’ een rol speelde. Vlakbij ligt De Kosmos, een speelheuvel waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Ga zeker ook een blik werpen op het gelijknamige bouwwerk dat je kent van televisie.

 

Ssst… Stiltepad

Blauwpoort stippelde een wandelroute uit die vertrekt bij de hoeve en langs de belangrijkste hoogtepunten – letterlijk en figuurlijk – leidt. Andere optie, en deels overlappend, is het Stiltepad volgen, waarbij je langs uitnodigende ligzetels en inspirerende gedichten komt. Het pad doorkruist vijf natuurgebieden, biedt mooie vergezichten en flirt met de Franse grens.

 

Grootmoeders keuken

Een typische picon en stevige hap zijn onontbeerlijk. Eén van onze favoriete plekken is Den Heksestoel, een authentieke brasserie met krakende plankenvloer en knetterende stoof. De ontvangst is hartelijk, waardoor je je hier meteen thuis voelt. Op de menukaart staan ook enkele vergeten gerechten, zoals mergpijpjes en potjesvleesch. Wees voorbereid op royale porties!

 

Toeristische info toerismewesthoek.be

Vorig artikel10 wijndomeinen die je moet gezien hebben!
Volgend artikelMag je een eenrichtingsstraat achteruit inrijden?