Krijg beloning voor spitsmijden in Antwerpen

Dat Antwerpen een portie spitsmijden kan gebruiken, is niets nieuws onder de zon. De stad schakelt nu Olympus Mobility in om wie de spits mijdt te belonen.

Wat is spitsmijden?

Het idee van spitsmijden is simpel: wie niet meer tijdens de spits (weekdagen 7-9u en 16-18u) rijdt, wordt beloond. Samen met Olympus Mobility wil de stad Antwerpen ons aansporen om ons woon-werkverkeer voor of na de spits in te plannen, thuis te werken of voor een ander vervoersmiddel dan de auto te kiezen. Deze actie loopt de hele maand september.

Welke beloning krijg je in Antwerpen?

Realiseer je vóór 1 oktober 2017 minstens:

  • 5 spitsmijdingen

Je ontvangt een waardebon van 7 euro die je kunt gebruiken bij een Antwerpse winkel aangesloten bij Joyn.

  • 15 spitsmijdingen

Je ontvangt een lunch ter waarde van 25 euro in een Antwerps restaurant.

Wie kan een beloning krijgen?

Om in aanmerking te komen moet je:

  • wonen of werken in Antwerpen
  • Antwerpen doorkruisen tijdens je woon-werkverkeer

De bedoeling is dat je vaker de spits mijdt dan nu het geval is.

Hoe werkt spitsmijden?

Stap 1: Vraag je werkgever zich gratis te registreren. Zodra jouw werkgever meldt dat je wilt meedoen, krijg je een login een pincode voor de Olympus app.

Stap 2: Download de Olympus app op je smartphone. Deze app registreert je spitsmijdingen en verifieert of ze correct zijn. Enkel de spitsmijdingen die je méér realiseert dan in de periode vóór het gebruik van de Olympus app geven recht op een beloning.

Stap 3: Vul een korte vragenlijst in om je huidige woon-werkverkeer in kaart te brengen. Je werkgever krijgt een kopie en moet jouw antwoorden bevestigen.

Stap 4: Mijd zo vaak mogelijk de spits in Antwerpen. Je krijgt wekelijks een overzicht van je gerealiseerde spitsmijdingen en degene die je extra deed ten opzichte van voorheen. Uiterlijk eind oktober ontvang je jouw beloning voor spitsmijden.

Meer over Antwerpen?

Lees hier de belangrijkste vragen en antwoorden over de lage-emissiezone!

Vorig artikelEen oldtimer kopen? Dit moet je weten!
Volgend artikelDe 10 mooiste eilanden van Europa