Volvo XC40

De nieuwe Europese ‘Auto van het Jaar’ is bekend! De Volvo XC40 gaat aan de haal met het goud. Mooi nieuws voor Volvo Gent, waar de XC40 gebouwd wordt.

Net voor de start van het Autosalon van Genève wordt steevast de winnaar van de verkiezing van de ‘Auto van het Jaar’ bekendgemaakt. Deze titel wordt gekozen door 60 Europese autojournalisten die uit een lange lijst potentiële kandidaten uiteindelijk een shortlist met de grootste kanshebbers overhouden. Dit jaar waren dat de Alfa Romeo Stelvio, de Audi A8, de BMW 5-serie, de Citroën C3 Aircross, de Kia Stinger, de Seat Ibiza en de Volvo XC40. Die laatste wordt nu gekroond tot ‘Auto van het Jaar 2018’. Het is de eerste keer dat Volvo deze titel in de wacht sleept. De tweede plaats was voor de Seat Ibiza en het brons ging naar de BMW 5-serie.

Made in Belgium

De felbegeerde titel is goed nieuws voor Volvo Gent. De XC40 wordt namelijk gebouwd in de Belgische fabriek. Volvo Gent zag de productie van grotere modellen naar andere fabrieken verhuizen, maar mocht zich dus wel verheugen op de komst van een kleinere SUV, waarvan de productie in november van vorig jaar gestart is. Het is de bedoeling dat er jaarlijks 90.000 exemplaren van de XC40 de fabriek van Gent verlaten. In het VAB-Magazine van april kun je een testverslag lezen van de XC40.

Tip

Meer weten over het verleden van het Zweedse merk? Lees dan hier de geschiedenis van Volvo.