Ford Mustang Bullitt

Ford komt met een nieuwe Mustang Bullitt, een ode aan de legendarische gelijknamige film uit 1968. Wie zou niet in Steve McQueens bandensporen willen treden?

Het is één van de meest iconische autoachtervolgingen uit de filmgeschiedenis. In ‘Bullitt’ achtervolgt Steve McQueen bijna tien minuten lang twee huurmoordenaars door de straten van San Francisco aan het stuur van een Mustang GT Fastback. De nieuwe speciale reeks Ford Mustang Bullitt, een ode aan de 50ste verjaardag van de legendarische film, beleefde zopas zijn Europese debuut op het autosalon van Genève.

De Bullitt wordt aangedreven door Fords 5.0 V8-motor, beschikt over 19” ‘Torq Thrust’-velgen, rode remklauwen, een kopie van de Bullitt-brandstofklep en wordt aangeboden in de koetswerkkleuren ‘Shadow Black’ en ‘Dark Highland Green’. Het interieur zal worden uitgerust met een 12” groot lcd-instrumentenbord en Recaro-sportzetels. Elke Bullitt krijgt een individueel genummerd plaatje op het dashboard aan passagierszijde.

“Niets vatte de geest en de sensaties van de Mustang zo goed samen als die adembenemende achtervolging in ‘Bullitt’,” aldus Steven Armstrong van Ford Motor Company. “De nieuwe Mustang Bullitt zal niet moeten onderdoen voor zijn voorvader, met meer vermogen, sensationele nieuwe voorzieningen zoals rev-matching, een krachtig audiosysteem en – net als Steve McQueen – een aanzienlijke discrete coolfactor.”

Verlekkerd geraakt? In juni gaat deze klassebak in productie voor Europese klanten.

Tip

Meer weten over het verleden van het Amerikaanse merk? Lees dan hier de geschiedenis van Ford.