skiongevalFoto: Shutterstock

De komende week blijft de sneeuwval in en rond de Alpen beperkt. De sneeuwkwaliteit zal niet optimaal zijn, wat de kans op skiongevallen vergroot.

Het zachte weer en het uitblijven van sneeuw zorgen ervoor dat verschillende lager gelegen pistes in de skigebieden niet open zijn, waardoor het op de hoger gelegen pistes een drukte van jewelste is. Bovendien is de sneeuw op veel plaatsen niet van optimale kwaliteit en wordt er niet meteen grote sneeuwval voorspeld. Drukkere pistes en een minder goede sneeuwkwaliteit zorgen voor meer skiongevallen. Als de ondergrond dan ook nog eens ijzig is, hebben de ongevallen die gebeuren vaak zwaardere gevolgen.

Dubbel zoveel ongevallen

Dat zagen we ook de voorbije maand al. Op de alarmcentrale van VAB-Reisbijstand telden we in januari dubbel zoveel skiongevallen dan in januari 2022. VAB streeft ernaar om die stijgende cijfers en het tekort aan transport voor repatriëringen in goede banen te leiden door extra mensen in te zetten bij zowel de opstart als de afhandeling van de dossiers. Maar voorkomen blijft beter dan genezen. Met deze tips hou je het veilig op de piste.

 

Lees ook

Met deze tips kies je de juiste skihelm

Met de auto op wintersport? Denk aan deze veiligheidstips

Hoe leg je sneeuwkettingen op je auto: 7 handige tips

Previous articleVAB verwacht relatief rustig verkeer naar de wintersportgebieden
Next articleAuto populairst voor wintersport, maar winterbanden ontbreken soms