VAB-menu SignatuurAdriaan Van Looy

Trouwe lezers van ons printmagazine kennen het concept al langer. Het VAB-menu biedt je tweemaandelijks een gastronomische ervaring bij een beproefd restaurant. Tot eind februari kun je terecht voor een afhaalmenu bij het Antwerpse Signatuur.

‘Nieuwkomer om in het oog te houden’, schrijft Gault&Millau en het bedacht Signatuur prompt met een 13,5/20. Een échte nieuwkomer is Signatuur nochtans niet. Vóór Bart Gils en Sally Lauwers de reputatie van de Volksstraat als gastronomische epicentrum van Antwerpen nog wat kwamen versterken, gooiden ze al hoge ogen in een oude rijkswachtkazerne in Hoogstraten. Maar daar voelde chef Bart zich beperkt door de iets te krappe keuken, die naar eigen zeggen als een rem op z’n creativiteit werkte. In Antwerpen heeft hij meer ruimte, waardoor hij met een souschef kan werken en hij z’n seizoensgebonden productkeuken met iets meer verfijning kan invullen. ‘Productkeuken’ is een term waarmee je tegenwoordig alle kanten uit kunt. In het geval van Signatuur betekent dit concreet dat Gils z’n gerechten opbouwt rond enkele hoofdingrediënten – veelal lokaal geteelde groenten en vlees en Noordzeevis, want de chef maakt deel uit van het NorthSeaChefs-collectief. Wat er verder nog op het bord ligt, dient ter ondersteuning van die basisproducten. De verhuis van Hoogstraten naar Antwerpen gebeurde in volle corona, wat maakt dat het gastronomische concept nog een beetje in opbouw is. Zo kan er op dit ogenblik nog niet à la carte gegeten worden, maar in menu’s van drie (lunch) of vier (lunch en diner) gangen, waarbij telkens kan gekozen worden voor een ‘paraaf’ of een vegetarisch ‘natuur’-menu. Of je geeft de chef carte blanche in het ‘Signatuur’-menu.

VAB-menu: Signatuur

  • Amuses
  • Dashi – Zeeuwse mossel – selder (Signatuur amuse)
  • Pastinaak – deder – yoghurt
  • Zeebaars – knolselder – miso
  • Friese Holstein – burrata – paddenstoel
  • Chocoladetaartje

Info en reserveringen

Gesloten op maandag en dinsdag. Dit aanbod is geldig in januari en februari, niet op vrijdagavond en zaterdag, onder voorbehoud van coronamaatregelen. Aanbod ook geldig als take-away. Vermeld bij reservatie uitdrukkelijk het VAB-menu.

Vorig artikelHet Salon van SsangYong komt naar je toe
Volgend artikelDouble Deals bij Suzuki: extra korting op je nieuwe auto