Niet te missen events tijdens de verlengde weekendsStreEat Fest

Er staan twee verlengde weekends voor de deur, maar door dat kwakkelweer van de laatste tijd ben je vergeten plannen te maken? Geen nood, wij vonden enkele onweerstaanbare events die volop inzetten op beleving.

Circus in Leuven

Circusgezelschappen, foodtrucks, muziek: van vrijdag 10 tot zondag 12 mei neem CIRKL de Leuvense binnenstad over. Op het programma: hedendaags circus van over de hele wereld. Op de website kan je voorstellingen kiezen volgens leeftijdscategorie. Bepaalde voorstellingen zijn gratis, voor andere vliegen de tickets de deur uit, dus rep je! Goed om weten: op vrijdag en zaterdag gaat er een gratis shuttle vanaf parking Vaartkom.

 

Streetfood in Brussel

Vier dagen lang smul je in Tour & Taxis van lekkers uit alle hoeken van de wereld. Verwacht je bij StrEat Fest echter niet aan de eenvoudige ‘snelle hap’ – integendeel. Hier proef je de passie van binnen- en buitenlandse chefs. Nieuw in de editie van 2024 zijn de culinaire masterclasses die worden gegeven door enkele gerenommeerde chefs. Naast een foodfestival is StreEat Fest ook een urban lifestyle festival met onder meer vintage spullen en artisanale producten, workshops, theater en muziek, en animatie voor de kleinste bezoekers. Tickets via de website.

 

Kunst in Antwerpen

Antwerp Art Weekend viert zijn 10-jarige bestaan. Van 16 tot 19 mei ontdek je hedendaagse kunst op de meest uiteenlopende plekken in de stad: galerijen, musea, kunstscholen… In totaal kan je terecht op meer dan 70 plekken voor een ruim aanbod aan tentoonstellingen, performances, activiteiten en feestjes. Kortom, hét moment om kennis te maken met de hedendaagse kunstscene in Antwerpen. ​Bovendien is de toegang gratis! Alle praktische informatie vind je hier.

 

Later in mei en juni

Muziek voor jong en oud in Bokrijk

Gooi de benen los! Op 25 mei baadt Bokrijk in vintage songs. Op de line-up van het Bokrijk Festival staan vijf artiesten en tussen de optredens door kan je de rust van het openluchtmuseum opzoeken. Een dag later, tijdens het Bokrijk Festival Junior, kunnen kinderen en tieners hun idolen aan het werk zien. Je betaalt voor beide events de gewone toegangsprijs van het openluchtmuseum.

 

Genieten in de openlucht in Turnhout

Geniet in het mooie decor van het Turnhouts Vennengebied op 1 en 2 juni van een mix van wandelen, spelen, muziek, theater, dans, workshops. Het festival gaat opnieuw lokaal, met veel aandacht voor jong talent en een gezellige streekmarkt. Dit jaar gaat ook de boomgaard van de Klein Engelandhoeve open voor een vrije picknick. De dekentjes liggen al klaar! Alle info over het festival In Vennen en Velden vind je via de website van De Warande.

Vorig artikelDit zijn de winnaars van VAB Bike of the Year 2024
Volgend artikelRoadtrip in Zweden op maat van kinderen