Citroën Berlingo

Citroën ziet duidelijk nog toekomst in zijn Berlingo. De praktische familiewagen krijgt een volledig nieuw en stoerder uitzicht.

Berlingo als pionier

De eerste Berlingo luidde het begin in van de ludospace: auto’s met veel binnenruimte die vooral praktisch zijn. Voor velen is de Citroën Berlingo dan ook de ultieme gezinswagen: ruim, betaalbaar en bovendien wendbaar. De allereerste versie werd in 1996 onder de schijnwerpers gerold. Ondertussen verlieten meer dan 1,7 miljoen exemplaren de montagelijn. En dan hebben we de Berlingo’s voor goederentransport nog niet meegerekend!

Keuze uit twee lengtes

Vanaf september staat de Berlingo van de derde generatie bij de dealers. In navolging van de Volkswagen Caddy is de nieuwe Berlingo voor het eerst verkrijgbaar in twee lengtes. De ‘korte’ versie meet 4,4 meter en heeft een koffervolume van 775 liter. De ‘XL’ is 4,75 meter lang en heeft een gigantische koffer met een volume van 1050 liter. Beide versies zijn verkrijgbaar met vijf of zeven zitplaatsen. Praktisch blijft hij alleszins. De achterste zitplaatsen van de tweede en eventueel derde rij zijn bereikbaar via wijde schuifdeuren en het interieur telt 28 opbergruimtes. Voor het eerst is de Berlingo ook leverbaar met rijhulpmiddelen die in dit segment een primeur zijn. Denk maar aan een head-up display, een overzichtscamera, actieve cruise control en rijstrookbewaking.

Ook voor Peugeot en Opel

Citroën voorziet twee 1.2 liter benzinemotoren met 110 of 130 pk en drie 1.5 liter diesels die goed zijn voor 75, 110 of 130 pk. Naast de Citroën zal er een gelijkaardige Peugeot Partner en zelfs Opel Combo worden gelanceerd. De Citroën onderscheidt zich door de zogenaamde ‘air bumps’ op de flanken en de opgesplitste lichtpartij vooraan. Het technisch identieke trio zal ook leverbaar zijn als pure bestelwagen.

Tip

Liefhebber van Citroën? Lees dan hier meer over de geschiedenis van dit Franse merk.