elektrische steps

Vanaf vandaag, 1 september 2023, zijn elektrische deelsteps in de Franse hoofdstad Parijs verboden. Het nochtans milieuvriendelijke vervoersmiddel zorgt voor te veel ongevallen en onveilige situaties. 

15.000 elektrische deelsteps zijn niet langer welkom in Parijs. In april werd die beslissing na een referendum genomen, vanaf vandaag is ze in voege. Parijs is nochtans een trendsetter als het aankomt op ecologische mobiliteit. Meer en meer worden auto’s uit de binnenstad gebannen, milieuvriendelijke alternatieven worden gestimuleerd. Maar dus niét meer de elektrische deelstap. Wegens te gevaarlijk. Ze wekken te veel ergernissen op. De steps slingerden overal rond, zelfs in de Seine . Bovendien vielen er vorig jaar 3 doden en bijna 500 gewonden na ongevallen met het elektrische vervoersmiddel. En zo wordt Parijs opnieuw voortrekker: het is de eerste grootstad die de elektrische deelsteps verbiedt.

Olympische Spelen

Volgende zomer is Parijs gaststad voor de Olympische Spelen. Elektrische deelsteps zullen de toeristen dan niet kunnen gebruiken. Het groene imago wil de lichtstad echter wél blijven uitdragen: voortaan zal er massaal ingezet worden op elektrische deelfietsen.

Lees ook

Stap niet zomaar op de e-step

Nieuwe regels rond elektrische steps

Vorig artikel1 op de 10 Vlamingen kent verkeersregels in schoolomgeving onvoldoende
Volgend artikelOp ‘pelgrimstocht’ door Galicië