de beste elektrische fietsen

Ook dit jaar ging VAB op zoek naar de beste elektrische fietsen van het moment. Dit zijn de winnaars van de verkiezing ‘Fiets van het Jaar’!

Met het openen van het fietsseizoen stelt VAB de beste elektrische fietsen voor het komende jaar voor. Een jury van consumenten aangevuld met professionals uit de fietswereld hebben de 30 deelnemende fietsen aan de verkiezing van ‘Fiets van het Jaar’ proefgereden en geëvalueerd. Deze staken er voor hen bovenuit!

 

De beste elektrische fietsen van 2019

 

1. Specialized Turbo Como 3.0

Waarom?  Deze fiets werd door zowel de professionele als particuliere jury sterk gewaardeerd om de uitstekende afwerking in combinatie met het vlotte stuurgedrag en de stille motor.

 

 

2. Thompson Enigma

Waarom? De Enigma werd geroemd om zijn goede wendbaarheid en aangename stuurgedrag.

 

 

3. Trek UM5+

Waarom? Deze Trek kreeg hoge scores voor kwaliteit en degelijkheid van de uitrusting.

 

 

 

De beste speedpedelecs van het jaar

 

1. Stromer ST3

Waarom? De in het frame weggewerkte bekabeling zorgt voor de Stromers knappe looks. Ook rijdt hij uitmuntend.

 

 

2. Riese & Muller GT Touring HS ABS

Waarom? De kracht en soepelheid van de motor vielen erg in de smaak. De fiets heeft een zéér goede vering en werd als een van de beste elektrische fietsen gekozen door de aanwezigheid van ABS.

 

3. M1 Sterzing GT S-pedelec

Waarom? Door zijn supersportieve looks en pittig rijgedrag kreeg deze speedpedelec van één jurylid zelfs de bijnaam ‘het beest’.

Hoe verloopt de verkiezing?

De jury reed een hele dag lang met de 30 deelnemende elektrische fietsen op en rond het Sven Nys Cycling Center in Baal een parcours met zowel hellingen als vlakke delen, zodat ze in alle omstandigheden aangevoeld konden worden. Elk jurylid krijgt een map met de technische details en prijzen per fiets. Na elke testrit quoteert de jury de fiets op zaken als wendbaarheid, acceleratie, zitcomfort en prijs-kwaliteitverhouding.

Vorig artikelDe leukste tips voor de paasvakantie
Volgend artikelFietsleasing en files zorgen voor sterke stijging van elektrisch fietsen