fietsleasing

Door de lange files en de mogelijkheid tot fietsleasing leggen we ons woon-werkverkeer steeds vaker af met de elektrische fiets.

VAB deed onderzoek naar het gebruik van de fiets in het woon-werkverkeer. Wie de files beu is en op meer dan 10 km van het werk woont, schakelt door het grote aanbod van fietsleasing en elektrische fietsen vaker over op de fiets. Voor wie een speedpedelec heeft, geldt dat zelfs voor afstanden van 30 tot 35 km. In 2017 was 18% van de fietsritten naar het werk elektrisch, nu is dat al 34%. In 2017 was 18% van de fietsritten naar het werk elektrisch, nu is dat al 34%.

Fietsleasing werkt

Bedrijven spelen meer en meer in op de trend dat werknemers de fiets verkiezen boven de auto door fietsleasing aan te bieden. Vooral voor speedpedelecs blijkt dat interessant: 32% van alle speedpedelecs zijn leasefietsen.

 Stadsfiets
 Elektrische fiets
 Speedpedelec
Eigen fiets
96%
78%
68%
Leasefiets
4%
22%
32%

De leasefiets haalt werknemers ook daadwerkelijk uit de auto, 71% ging vroeger namelijk met de wagen naar het werk. Dat werknemers de auto vaker aan de kant willen zetten, heeft veel te maken met de toenemende files. De helft van de ondervraagden die meer willen fietsen in het woon-werkverkeer doen dat om de files te vermijden.

Lees ook

Dit zijn de beste elektrische fietsen.

Pendelen? Kies jouw ideale fiets!

Werknemers kunnen elektrische fiets in 3 jaar tijd terugverdienen

Vorig artikelDit zijn de beste elektrische fietsen van 2019!
Volgend artikelGetest: Audi Q3