paasvakantie

Een paar dagen vakantie in het vooruitzicht en je plant graag iets met het hele gezin? Wat kun je met je kroost of petekind ondernemen? Of wil je er zelf even tussenuit? Wij verzamelden de leukste tips voor de paasdagen.

Pasen & Bruegel in Bokrijk

Op 6 april gaat Openluchtmuseum Bokrijk weer open. Naast de vakwerkers kom je er nu ook Pieter Bruegel de Oude tegen, die 450 jaar geleden overleed. De schilder wordt herdacht met een speciaal parcours en een game. De hele vakantie lang ontdek je tijdens het Paasfestival ook oude paasgebruiken en spelletjes zoals ‘eierrollen’. Op 21 en 22 april is er zelfs een Paasfeest zoals 100 jaar geleden.

Meer Bruegel

Ook elders staat Bruegel in de kijker. Vanaf 6 april kun je de multimediale beleving Beyond Bruegel in het Dynastiepaleis in Brussel ontdekken. Het Kasteel van Gaasbeek (Lennik) verdiept zich vanaf 7 april met Feast of Fools dan weer in misverstanden over de ‘schilder van boerenkermissen en ruisende korenvelden’. Ook de kijk van latere kunstenaars op Bruegels werk komt hier aan bod.

Straattheater en circus

Ieper verandert van 12 tot 14 april in een Gevleugelde Stad. Laat je in het historische centrum en op de vestingen meeslepen door fantastische straattheateracts. Een dag later start in Brussel een groots circusfestival. Van 15 tot 21 april strijkt Hopla! elke dag neer in een andere wijk van de hoofdstad, met zaal- en buitenvoorstellingen.

The Crystal Ship & Springtij

Vanaf 13 april zal The Crystal Ship weer tien streetartwerken aan de Oostendse open ruimte toevoegen. Een week eerder al start het kindercultuurfestival Springtij. Van 6 tot 22 april loopt er een goedgevuld programma met theater, workshops en shows, maar ook met surfsport. Tip: mis het gezinsparcours door de expo van kunstenaar Raoul Servais niet.

Paaszoektochten

Zoek het eens wat verder dan je eigen tuin met deze originele paaszoektochten:

– Van 6 tot 22 april kun je in het Arboretum Kalmthout op zoek gaan naar kleurrijke afbeeldingen van paaseieren die tussen de bloemen werden verborgen.

– In de Olmense Zoo mag je op zaterdag 20 april paaseieren rapen. Wel vooraf inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt.

– De Paaszoektocht van Bilzen Mysteries belooft heel veel sfeer: op 20 april mag je na zonsondergang op zoek gaan naar lichtgevende eieren in de kasteeltuinen van Alden Biesen.

Poolvosjes spotten

Een goede reden om naar de Grotten van Han te rijden: het Wildpark bij dit domein heeft een paar nieuwe bewoners, namelijk drie jonge, speelse poolvosjes. Verder leven er ook wolven, lynxen, rendieren, bizons, moeflons en everzwijnen. Je verkent het wildpark te voet of met een safaricar.

Teddy & Beer

Valt het weer tegen? De Teddy & Beer-expo in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is een knusse optie! Je maakt kennis met de fascinerende dieren die model stonden voor vele knuffels en tekenfilmfiguren. Naast opgezette beren, fossielen en multimediainstallaties zijn er ook 650 knuffelberen te zien. Kom met je knuffelbeer en volg het kinderparcours (vanaf 4 jaar).

De Tabel van Mendelejev

Op een spijkerbed liggen, een vliegtuig aan de grond zetten, in een zeepbel stappen: in Technopolis in Mechelen maak je speels kennis met wetenschap, technologie én muziek. Een tijd terug opende de expo PLAY! met o.a. deejaytafels, een flipfloporgel en reuzenbasfluit. Onlangs is er ook een spannende game bijgekomen, waarbij je de kosmos afspeurt om elementen uit Tabel van Mendelejev te verzamelen.

Previous articleDuvel On Tour, de fietsklassieker voor iedereen
Next articleDit zijn de beste elektrische fietsen van 2019!