achterbankJeroen Peeters

Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind vergeten in een snikhete auto. Een nieuw veiligheidssysteem moet dat nu voorkomen.

Wie vergeet er nu een kind uit z’n auto te halen? Wel, elk jaar gebeurt het toch. Ouders die door de haast, zorgen of simpele verstrooidheid vergeten dat hun kind op de achterbank zit. Het kan iedereen overkomen. Die vergetelheid kan echter zware gevolgen hebben. Bij warm weer wordt een auto al snel een sauna. Uit een test van VAB bleek dat na 6 uur de temperatuur tot 50 graden kan oplopen. Zulke hoge temperaturen kunnen voor een kind fataal zijn. Op de nieuwe Subaru Forester e-Boxer zal vanaf november standaard een systeem zitten dat ouders wijst op de aanwezigheid van een kind op de achterbank.

Het principe van de Rear Seat Reminder werkt eenvoudig: zodra de motor wordt uitgeschakeld, verschijnt een waarschuwingsbericht op het instrumentenbord en gaat er een alarmsignaal af. Zo zal de chauffeur eraan herinnerd worden om de achterbank te controleren voordat hij het voertuig verlaat. De functie wordt alleen geactiveerd nadat één van de achterdeuren werd geopend of gesloten. Je zal dus geen overbodig signaal krijgen om je achterbank te checken als je alleen in de wagen zit.

Previous articleGetest: Toyota Camry
Next articlePasta al ragù en andere Bologna tips