Schade verkeersbord

Als bij een ongeval schade wordt aangericht aan een verkeersbord, dan is de wegbeheerder verantwoordelijk voor de herstelling. Maar weet jij wie de aangifte moet doen en wie de kosten betaalt?

Als bij een ongeval ook schade aan een verkeersbord, een wegwijzer of vangrail wordt aangericht, dan is de wegbeheerder verantwoordelijk voor de herstelling. Op een gemeentelijke weg zijn dat de gemeentelijke diensten, op een gewestweg het Agentschap voor Wegen en Verkeer.

Wie meldt de schade aan een verkeersbord?

Het is de politie die bij een vaststelling van een ongeval de nodige herstelling moet doorgeven aan de betrokken diensten. Kwam er geen politie ter plaatse, dan moet jij zelf of je verzekeringsmakelaar aangifte van de schade aan een verkeersbord doen bij de betrokken wegbeheerder of de politie. Doe je dat niet, dan ben je schuldig aan vluchtmisdrijf.

Wie betaalt de kosten?

De kosten worden gedekt door je verzekering. Hiervoor kun je een beroep doen op je Burgerlijke Aansprakelijkheid. Waar je zeker op moet letten als je een autoverzekering afsluit, ontdek je hier.

Tip

Lees ook hoe je het Europese aanrijdingsformulier invult.

Previous articleMoet je voor een nieuw rijbewijs een medisch onderzoek ondergaan?
Next articleAutoverzekering afsluiten? Hier moet je op letten!