Trevi Rome

Verkoeling zoeken in een fontein in Rome kan je een boete opleveren. Ook toeristen gaan op de bon als ze een hand of voet in een fontein onderdompelen.

De burgemeester van Rome is de overlast die sommige toeristen veroorzaken meer dan beu. Ze wil dat bezoekers aan haar stad meer respect tonen voor het cultureel erfgoed. Daarom heeft ze een verbod uitgevaardigd waardoor het niet langer toegelaten is om te zwemmen in openbare fonteinen. Dat zwemmen wordt nogal ruim geïnterpreteerd. Zelfs je voeten vanop de zijkant even in het frisse water soppen, is niet toegelaten en ook je handen in het water steken, kan als ‘zwemmen’ worden aanzien.

Zelfs niet meer rusten aan een fontein in Rome

Hetzelfde geldt voor eten of drinken in de buurt van een fontein en op de rand gaan zitten. De regels gelden voorlopig tot 31 oktober en kunnen je bij overtreding een boete opleveren van 40 tot 450 euro, afhankelijk van wat je precies hebt mispeuterd. Muntjes gooien in de bekende Trevi-fontein mag voorlopig nog wel. Dat dit de Romeinse stadskas jaarlijks 1,4 miljoen euro oplevert, zal daar waarschijnlijk wel iets mee te maken hebben.

Tip

Wie met de auto Rome bezoekt moet oppassen dat hij niet in een milieuzone terechtkomt, want ook dat kan je geld kosten. Lees er hier meer over.

Vorig artikelAutoverzekering afsluiten? Hier moet je op letten!
Volgend artikelHoe vermijd je files op je vakantieroute?