Nissan Ariya

Geen Autosalon in 2021. Toch staat er een hele reeks nieuwe automodellen klaar om de showrooms te veroveren. Opvallend: daarvan zijn er behoorlijk wat met een elektrische aandrijving.

BAIC X55

BAIC X55

De Chinese autofabrikant BAIC maakt zijn entree op de Belgische markt met deze X55, een SUV van middenklasse formaat. De importeur laat de keuze tussen benzine, CNG en LPG.

BMW 4 Reeks Cabrio

BMW 4 cabrio

Met de cabrioversie van de nieuwe 4 Reeks maakt BMW zich klaar voor de lente. Meest opvallend is het hoekige en buitenmaatse tweedelige koelrooster.

BMW iX

BMW iX

Tegen het einde van het jaar staat de iX in de showroom. Deze SUV heeft het formaat van een X5 maar pakt wel uit met de nieuwe BMW designtaal en een volledig elektrische aandrijving.

Citroën C4

Citroën C4

De eerste exemplaren van de nieuwe Citroën C4 zijn net in de showroom aangekomen. Naast de diesel- en benzineversies is er ook de e-C4 met 100% elektrische aandrijving.

Dacia Spring Electric

DACIA SPRING ELECTRIC

Dacia blijft trouw aan zijn credo om uiterst betaalbare auto’s op de markt te brengen. Zo wordt de compacte Spring Electric met 45 pk de goedkoopste elektrische auto.

DFSK Fengon

DFSK Fengon

DFSK is het tweede nieuwe Chinese merk dat sedert kort bij acht Belgische garages in de showroom staat. Het meest opvallende model is de Fengon. Wij reden hem proef!

Fiat 500 3+1

Fiat 500

De Nuova 500, zoals dat in het Italiaans heet, is er enkel met een elektrische aandrijving. Naast de klassieke driedeurs en de cabrio is er de opmerkelijke 3+1 met een extra deurtje aan de kant van de passagier.

Ford Mustang Mach-E

Ford MustangMach-E

De Mach-E is geen gewone Mustang met een ronkende V8 of een lijzige zescilinder maar wel een vijfdeurs met een verhoogde ophanging en een volledig elektrische aandrijving.

Honda Civic

Honda Civic

Nu nog een prototype, binnenkort een realiteit: de Honda Civic van de elfde generatie, die er trouwens heel wat ‘braver’ uitziet dan de huidige versie.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

De nieuwe Tucson pakt uit met een hoogst origineel design. Deze SUV zal ook leverbaar zijn als een zelfladende hybride.

Lynk & Co

Lynk & Co

De Lynk & Co kun je zowel online als in specifieke ‘clubs’ kopen. De compacte SUV is nauw verwant met de Volvo XC40 en is verkrijgbaar als plug-in hybride of in een volledig elektrische versie.

Mazda6

Mazda 6

Het is uitkijken naar de nieuwe Mazda6, die qua design nauw verwant zal zijn met deze stijlstudie, de Vision Coupé.

Nissan Ariya

Nissan Ariya

De Ariya is een elektrisch aangedreven SUV en lijkt zo van de tekentafel te komen. Het design is strak en er is gekozen voor grote 19 duims wielen. Het front wordt gekenmerkt door slank getekende koplampen.

Opel Mokka

Opel Mokka

De nieuwe Mokka is een volledig PSA-product maar de Opel-identiteit blijft gegarandeerd door het design. Typisch is het nieuwe zogenaamde Vizor-front waarbij de led-lichten in het rooster zijn geïntegreerd.

Renault Arkana

Renault Arkana

De Arkana is een kruising tussen een SUV en een coupé. Dieselversies komen er niet, enkel uitvoeringen met een zelfladende hybride aandrijving. De E-TECH maakt gebruik van dezelfde aandrijflijn als de gelijkaardige versie van de Clio.

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq

De Enyaq wordt de eerste 100% elektrische auto van Skoda. De technologie komt van Volkswagen. Er is keuze tussen een 62 kWh en 82 kWh batterij.

Volkswagen Caddy

VW Caddy California

De uiterst ruime Caddy steekt in het nieuw en is nu ook verkrijgbaar als California, een compacte camper en dan nog wel met de keuze tussen twee koetswerklengtes.

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4

Na de ID.3 van Golf-formaat wordt de ID.4 de tweede belangrijkste elektrische auto van Volkswagen. Eerst komt een versie met achterwielaandrijving, dan een met vierwielaandrijving.

Vorig artikelGetest: DFSK Fengon
Volgend artikelDit zijn de nieuwe motoren voor 2021