Lynk & Co 01

Het Chinese Geely, dat sinds 2010 eigenaar is van Volvo, overweegt om Chinese auto’s onder de merknaam Lynk & Co te bouwen in Gent.

Geely lanceerde de nieuwe automerknaam Lynk & Co in 2016. Het eerste prototype, de 01, nadert ondertussen de finale productiefase. Het is de bedoeling de 01 te lanceren in China, de Verenigde Staten en Europa. De productie zou ook op die drie locaties lopen. Voor Europa is de kans groot dat Volvo Cars Gent die auto mag bouwen. Dat verklaarde Alain Visser, vicevoorzitter van Lynk & Co.

De Lynk & Co 01 is met inbreng van Volvo ontwikkeld en heeft een uitgesproken eigen design dat onder leiding van de Brit Peter Horbury tot stand kwam. Onderhuids is de compacte SUV nauw verwant met de nieuwe Volvo XC40, waarvan de productie enkele weken geleden in Gent is opgestart. De nieuwkomer zal verkrijgbaar zijn met conventionele Volvo-verbrandingsmotoren maar in een later stadium zou de reeks zich ook uitbreiden met elektrische en hybride varianten. Bedoeling is om de 01-reeks dan verder aan te vullen met een 02- en 03-reeks.

Vorig artikelWat als je vlucht wordt geannuleerd?
Volgend artikelHervorming theoretisch rijexamen heeft positieve gevolgen