Vakantie met hond

Je neemt je trouwe viervoeter natuurlijk het liefst mee op vakantie. Maar waar vind je logies waar je hond ook welkom is? Wij vlooiden het uit!

Vakantie in heel Europa

Meer dan 20.000 vakantiewoningen in heel Europa, dat vind je al tien jaar bij Hondenopvakantie.nl. Een vaste waarde dus. Met een handige zoekfunctie voorzien van een duidelijk prijsoverzicht, sterren, reviews en een resem criteria. Zo kun je selecteren op een omheinde tuin of gratis hondenlogement en ook aanduiden hoeveel honden er mee reizen. Zelfs een vuurwerkvrij vakantiepark vinden gaat vlot. Boeken gaat gepaard met een betalingsverplichting; twee werkdagen na je aanvraag ontvang je de bevestiging.

Gespot! Dit landhuis voor twaalf en één hond – mét zwembad – ligt te blinken in de Italiaanse regio Emilia-Romagna en start vanaf € 1350 per week.

 

Accommodaties en veel meer

Maar liefst 250.000 hondvriendelijke adressen in 21 landen. Vakantiehuizen, maar ook hotels en kastelen. Inclusief accommodaties (én kortingen) van grote spelers als Belvilla, Interhome, Novasol, EuroRelais, Casamundo, Ardennes Relais, Booking.com… Wekelijks worden er nieuwe adressen toegevoegd op DogsIncluded en na je reservering krijg je een handig overzicht bezorgd. Dierenartsen, hondenstranden, hondenopvang, dierenwinkels, restaurants, artsen en ziekenhuizen in de buurt van jouw accommodatie: het zit allemaal netjes in je mailbox. Op dit platform vind je ook volop lastminutes, aanbiedingen, tussenstops en kun je zelfs een naamplaatje bestellen.

Gespot! Dit heerlijke seventies huis in het Portugese Urzal, op 45 km van Lissabon, is groot genoeg voor vijf en één hond en boek je vanaf € 459 per week.

 

Cottages in Engeland

Toen een jong stel merkte hoe moeilijk het was om een logeerplek te vinden waar hun hond welkom was, besloten ze om zelf een platform te bouwen. Ondertussen bestaat Dog Friendly Retreats vijf jaar en is de website goed voor 30.944 cottages verspreid over heel Engeland. Van Cornwall over Ilse of Man tot Schotland. Een handige online plek waar je alle info zeer overzichtelijk geserveerd krijgt, met eigen collecties en een overzichtskaart. Vanuit de website contacteer je de eigenaars rechtstreeks.

Gespot! West Barn is een uiterst charmante cottage, te vinden in Tackley, deel van die al net zo fotogenieke Cotswolds. Geschikt voor twee plus één hond en te vinden op een kasteeldomein. Vanaf € 800 per weekend.

 

Als Hond in Frankrijk

Hoewel het allemaal begon met Sophie en haar hond Musher, gaat er ondertussen een heel team schuil achter dit Franstalige platform. Goed voor 4.500 adressen, vooral in Frankrijk, en een eigen label, Qualidog. Elk adres met dit label werd getest en goedgekeurd door een zogenaamde Wouafer: hondenbaasjes beoordelen de logeeradressen – een dubbele garantie! Bovendien beschikken de Qualidog-logies over extra’s zoals hondenzakjes. Je kunt je ook aanmelden om zelf Wouafer te worden en er zijn nog meer manieren om een actieve rol te spelen. Je inzetten tegen huisdierdumping bijvoorbeeld. Op EmmèneTonChien.com vind je ook restaurants waar je hond welkom is en hondvriendelijke activiteiten.

Gespot! Dit vakantiehuis voor tien ligt in de Dordogne en laat twee honden toe. Meer honden in je gezelschap? Neem dan even contact op. Met zwembad en veel Franse flair!

 

Lees ook

Reizen met je hond of kat: dit zegt de wetgeving

Vorig artikelGrote VAB-Verkeersquiz: 8 op de 10 Vlamingen gebuisd
Volgend artikelGoing underground: ontdek ondergronds België