klimmen

Weer of geen weer, klimmen en klauteren maar deze zomer! Wij plukten 3 indoor en 3 outdoor klimparken in eigen land uit de blog/het boek Nooitgedachtland.

De Stordeur, Leuven

De meeste klimzalen zijn gericht op volwassenen. Behalve deze! De Stordeur in Leuven herbergt immers, naast een klimzaal voor volwassenen, ook een funhall waar kinderen zich op verschillende klimwanden en klimobjecten kunnen uitleven. Nog leuker zijn de thema’s die je terugvindt in de wanden, want hier klim je als Batman, Jaak en de Bonenstaak, Spiderman, een vleermuis, een cowboy of een brandweerman. Zijn je kindjes kleine, klauterende aapjes thuis? Dan komen ze hier echt aan hun trekken. En jij hoeft niet te vrezen voor je huisraad.

Duur: 90 minuten, prijs per persoon: € 12

 

Aventure Parc, Waver

Eens aangekomen in dit Aventure Parc, kijk je je ogen uit. Hier is voor elk wat wils. Je vindt verschillende boomparcours, tokkelbanen en jumps terug. De boomparcours onderscheiden zich van die in andere klimparken door hun originaliteit. Je dient gebruik te maken van gocarts, steps en zoveel meer. Vooral het zwarte boomparcours bezorgt adrenalinejunkies de nodige shotjes. Verder kun je, om af te wisselen, springen in de diepte, vliegen door de bomen en genieten van een ijsje op het mooie terras.

Duur: hele namiddag, prijs per persoon: vanaf € 22

 

Forestia, Theux

Heb je niet genoeg aan een klimpark alleen? Dan kun je een bezoekje brengen aan Forestia. Daar combineren ze een avonturenpark – 11 boomparcours en 2 tokkelbanen – met een wildpark. En niet zomaar een wildpark. Hier kun je niet alleen 5 kilometer langs grote roofdieren en wilde dieren uit onze contreien wandelen, je kunt ook enkele wilde dieren zelf voederen. En na je bezoek kun je voor een hapje en een drankje terecht in de mooiste forestbar ooit.

Duur: hele namiddag, prijs per persoon: vanaf € 20

 

Clip ’n Climb, Beringen

Soms snakt je lichaam naar wat gezond en uitdagend plezier. Dan is het tijd om een bezoekje te brengen aan Clip ’n Climb in Beringen, waar je je kunt wagen aan verschillende en unieke klimchallenges, sprongen in de diepte en een uitdaging op een ‘face-to-facemuur’. Vergeet de reguliere klimmuur, je werkt hier namelijk niet met een klimpartner, maar maakt gebruik van de innovatieve, automatische zekeringstechnologie TruBlue, waarbij je jezelf gewoon vast-‘clipt’. Hierdoor is de klimruimte ook meteen kind-, en dus ook gezinsvriendelijk.

Duur: 90 minuten, prijs per persoon: € 13

 

Intense Adventure, Boom

In Intense Adventure in Boom ga je voor een intens klimparcours dat er net iets anders uitziet dan het doorsnee klimparcours. Hier beklim je een 24 meter hoge avonturentoren van buitenaf. Eens boven brengt een zipline je weer beneden. Klaar? Dan kun je ook nog wat adrenalineshotjes opdoen op de twee aanwezige indoor hoogteparcours. Geschikt voor iedereen groter dan 1,40 meter en in het bezit van een degelijke portie durf en lef! Leuk om te weten: je kunt hier ook een houthakkers-verjaardagsfeestje boeken! Hoe cool is dat?

Duur: 90 minuten, prijs per persoon: € 24

 

Klimpark De Mosten, Hoogstraten

In het Klimpark De Mosten kun je tonen hoe dapper je bent, aangezien je hier maar liefst 4 klimroutes, voorzien van een 40-tal klimelementen en 2 ziplines, moedig moet trotseren. Achteraf kun je uitpuffen bij een natje en een droogje in de Treehouse Bar. Heb je na het klimmen je grenzen nog niet genoeg verlegd, dan kun je op dit domein ook nog leren waterskiën of wakeboarden. Laat de avonturier in jezelf en je kinderen los!

Duur: 120 minuten, prijs per persoon: vanaf € 16

 

Meer tips voor originele uitstapjes en overnachtingen vind je in het boek ‘Nooitgedachtland’ of op de gelijknamige blog.

 

Lees ook

5 keer waterpret om lekker af te koelen

5 keer de hoogte in

5 keer verrassende kunst in de openlucht

Previous articleVAB ziet sterke stijging pechgevallen met AdBlue
Next articleBoulogne-sur-Mer: twee steden voor de prijs van één