48u in Sevilla, de gezelligste stad van Spanje

5475
Citytrip Sevillagetty images

Gooi je wat Spaanse zon, joie de vivre en parken vol appelsienbomen uit de puzzeldoos, dan komt daar gegarandeerd Sevilla uit. Of citytrippen op het ritme van de tapasbars!

Dag 1

10u – Real Alcázar

Laat ons meteen beginnen met hét hoogtepunt van Sevilla: het Real Alcázar, of het koninklijk paleis. Dool er door de voormalige slaapvertrekken van de koninklijke familie om pas echt te verdwalen in de enorme tuinen achter het paleis. Wie geen tijd wil verspillen, koopt z’n tickets op voorhand via de officiële website.

12u – Kathedraal van Sevilla

Koppel daar meteen een bezoekje aan de indrukwekkende kathedraal van Sevilla aan. ’s Werelds grootste gotische kerkgebouw werd terecht Unesco-werelderfgoed. Zet je stappenteller vast aan om de Giralda te beklimmen. Elke stap hoger in deze klokkentoren doet je dromen van een panorama over de stad.

14u – Instagramproof lunchen

Hoewel er tapas op het menu staan, waait door El Pintón een Italiaanse oostenwind. De burrata, carpaccio en risotto worden moeiteloos gecombineerd met ‘bloody gazpacho’, gemarineerde sardientjes en ibericoham. O, en zeiden we al dat het interieur zéér Instagramproof is?

16u – Joodse wijk

Wat vandaag het historische centrum van Sevilla is, was vroeger de Joodse wijk. In de huidige wijk Santa Cruz loop je verloren in de kleine zigzagstraten en ontdek je onverwachts schaduwrijke pleintjes, fijne boetiekjes en oneindig veel restaurants. Aan tapas en wijn hier geen gebrek!

19u – Het ideale hotel

Het handige aan een hotel pal in het toeristische centrum is dat je er na een hele dag rondsjokken snel even heen kunt om je op te frissen voor het diner. Hotel H10 Casa de la Plata biedt naast de ideale ligging ook artistieke kamers waar je je meteen thuis voelt, een uitgebreid ontbijtbuffet zodat je elke ochtend iets anders kunt eten en gezellige hoekjes rond een waterpartij om aan de stadsdrukte te ontsnappen.

20u – Rooftopbar

Niets zaliger dan nog even doorzakken met een cocktail in de hand en de zonsondergang als decor. En dat doorzakken mag je redelijk letterlijk nemen in de loungezetels van Pura Vida, de rooftopbar van Hotel Fontecruz Seis, die godzijdank ook toegankelijk is voor niet-hotelgasten.

21u – Op de grill

Grillen kunnen ze bij Mamarracha als geen ander. Zowat elk seizoensproduct belandt hier boven de vlammen. En dat hoeft niet alleen vlees te zijn. Ook de vis, groenten en kaas worden gegrild. Leuke details: de muur van planten in de zaal en het krijtbord aan de ingang waar je reservatie bij aankomst netjes wordt doorgestreept. En die reservatie is aangeraden!

Dag 2

10u – Plaza de España

Hét bekendste beeld van Sevilla is zonder twijfel Plaza de España. Het halvemaanvormig plein in Parque de María Luisa werd aangelegd ter ere van de Wereldtentoonstelling van 1929. Op de gebouwen worden alle Spaanse provincies afgebeeld met azulejo’s. Je struint er door de galerijen of dobbert met een bootje op het water. Blijf erna vooral nog wat in het park hangen.

14u – Lunchen? Keuze genoeg!

Voel je de honger opkomen? In Calle Mateos Gago vind je vast een leuke plek om de voeten onder tafel te schuiven.

16u – De gedroomde terugtrekplek

Onttrek je even aan de stadsdrukte in de Arabische baden van Aire Ancient Baths. Verborgen in het warnest van straatjes, maar betoverend eens binnen. Wij boekten de Wine Bath Experience en genoten van verschillende thermische baden, een ontgiftend wijnbad en deugddoende massage. Vraag vooral naar de optie om het dakzwembad bij te boeken!

19u – Olé, flamenco!

Laat je betoveren door rauw gezang, kracht bijgezet door gitaarakkoorden, dramatische gezichtsuitdrukkingen en ritmisch getik. Het zijn de bouwstenen die een flamencodanser(es) nodig heeft om je een traditionele flamencoshow te bieden. En laat Sevilla nu net de flamencostad bij uitstek zijn. Wij kochten een kaartje bij La Casa del Flamenco.

20u30 – Uniek staaltje bouwkunst

Voor een bijzonder staaltje bouwkunst sla je af richting Plaza de la Encarnación. Daar werd de houten constructie Metropol Parasol neergepoot door een Duitse architect. De ‘parasol’ overdekt zowat het hele plein, maar laat je wel toe erop te wandelen.

21u – Authentieke keuken

Last but not least. El Rinconcillo is het oudste restaurant van Sevilla en dus een echte klassieker. Aan de toog beneden speel je snel enkele tapas naar binnen, op de eerste verdieping tafel je in het restaurant tussen de locals.

Sevilla praktisch

Erheen

Sevilla is vlot bereikbaar vanuit Brussel met Ryanair en Brussels Airlines.

Ter plaatse

Aan de luchthaven in Sevilla rijdt regelmatig een bus naar Plaza de Armas. Een enkel ticketje kost 4 euro. Eens in de stad is Sevilla heel gemakkelijk te voet te bezoeken.

Overnachten

Wij verbleven in Hotel H10 Casa de la Plata, te boeken via TUI.

Goed verzekerd

Ga zorgeloos op citytrip met een VAB-Reisbijstand.

Toeristische informatie

www.visitasevilla.es/en

Vorig artikelVeel dieselwagens (die in de LEZ mogen) hebben defecte roetfilter
Volgend artikelBetere test op roetfilter heeft meer effect dan een LEZ