Cocoonen in een iglo in de Franse Alpen Les OrresSofie Roth

Als een zacht seuzeke wikkelt Alpin d’Hôme zich om je schouders. Zwevend over de vallei van Les Orres, één van Frankrijks zonnigste skioorden. Een unieke hotelkamer op 1800 meter!

Troetelplek

Les Orres begroet ons met een snoepjesroze filter en vers sneeuwtapijt. En met een nieuwe, unieke beleving, die zich sinds december laatstleden ietwat verborgen houdt tussen de dennenbomen. Het lijken wel negen iglo’s, keurig in formatie opgesteld en loerend naar de toppen die het meer van Serre-Ponçon toedekken. De hômes werden zo ontworpen dat ze hun omgeving zo min mogelijk verstoren. De witte daken gaan naadloos op in het besneeuwde landschap. In de zomer zullen ze een groen dak krijgen. Gelukkig dus geen échte iglo, wél de meest knusse uitvalsbasis die je kunt bedenken om jezelf te vertroetelen in tijden van sneeuw.

Gelukkig geen échte iglo, wél de meest knusse uitvalsbasis die je kunt bedenken om jezelf te vertroetelen in tijden van sneeuw.

Panoramisch baden

Vloerverwarming dan maar om die ijzige tenen te overmeesteren, een gaskachel die de koude meteen van ons lichaam doet smelten en een kingsize bed met donzig deken dat onze dromen zal beheersen. En dan hebben we het nog niet gehad over de ruime badkuip voor twee in de Luxe d’Hôme. Die werd gelukkig niet weggestopt in de badkamer, maar kreeg een ereplaats aan het venster toebedeeld. Panoramisch baden en ondertussen de bubbelfunctie testen. Hemels!

En dan hebben we het nog niet gehad over de ruime badkuip voor twee die een ereplaats aan het venster kreeg toebedeeld.

Ontbijt aan de deur

Dat dit geen klassiek hotel is, hebben we al snel door. Er is (nog) geen receptie of ontbijtruimte. De hômes werden opgetrokken langs de wandelweg tussen 1650 en 1800, de twee skistations van Les Orres. Weg van de bedrijvigheid en het kabaal aan de liften, maar misschien iets te ver om met onze skibotten te marcheren. Maar dan ontdekken we een sluipweggetje, dat ons via een rode piste rechtstreeks tot aan de lift in 1650 brengt. Net om die afgelegenheid worden ook het ontbijt en het vervoer van onze bagage een tikkeltje anders geregeld. Een elektrische quad met aanhangwagen levert beide netjes aan de voordeur af. ’s Morgens wacht de ontbijtmand ons op in de hal. Een baguette met confituur, en we hoeven niet eens te kiezen tussen een croissant en een pain au chocolat. Energie genoeg om de pistes aan te kunnen, het op een wandelen te zetten of eens gek te doen. Je leest het hieronder!

Praktisch

Adres

Parking van Les Orres 1800. Daar word je opgehaald en kun je je wagen in de garage parkeren.

Coördinaten: 44.485625, 6.553207

Prijs

Vanaf € 299 per nacht, inclusief ontbijt, vieruurtje, parking en de huur van je skimateriaal.

Meer weten of reserveren?

Klik hier.

Toeristische informatie vind je op de website van Les Orres.

Dit kun je nog meer doen in Les Orres

De piste op

Les Orres is werkelijk een skigebied voor iedereen. Jong of oud, beginner of oude rot, skiër of niet-skiër. Het gebied strekt zich uit tussen een hoogte van 1550 en 2720 meter en telt 100 kilometer en 35 pistes, waarvan 9 groene, 4 blauwe, 18 rode en 4 zwarte. Zelfs beginners kunnen met een gerust hart mee tot aan de top en via alleen maar blauwe en groene pistes de berg af. Er wordt ook heel wat off-piste geskied, wat uiteraard verboden en volledig op eigen risico is. Les Orres is verdeeld in twee skistations: 1650 en 1800, verwijzend naar de hoogte. Beide vormen echter één groot gebied en zijn dus perfect te combineren. Wie voor het eerst gaat skiën of nog wat finesse kan gebruiken, kan terecht bij de ervaren ski-instructeurs van ESF.

Sneeuwschoenwandelen

Natuurlijk hoef je geen skifanaat te zijn om de winterse schoonheid der bergen te bewonderen. Bind een paar sneeuwschoenen aan je stappers en trek het bos in! De pistes van Les Orres worden omzoomd door prachtige dennenbossen. De mélèzes verliezen hun naalden tijdens de winter, maar dat laagje op de grond houdt de sneeuw net goed op haar plaats. We waden als eerste door de krakende diepsneeuw, weg van de drukke pistes, langs bospaadjes en door open vlaktes. Somtijds komt het meer van Serre-Ponçon in het dal piepen. Heerlijk, die rust! Een gids boeken kan bij ESF.

Glijden in al z’n vormen

En dan nu tijd voor adrenaline! ESI biedt tal van spannende activiteiten aan. Wij gingen airboarden – wat in principe met een kleine luchtmatras op je buik naar beneden glijden is – en slingerden met een rij plastic kuipjes onder de poep benedenwaarts – waarbij vooral de achtersten wild heen en weer geslierd worden. Beide activiteiten gebeuren nadat de laatste skiërs de pistes verlaten hebben en de begeleider groen licht heeft gekregen. We raden aan steeds een helm te dragen. Dierenliefhebbers kunnen de omliggende bossen ook verkennen met de hondenslee, maar die kun je maar beter goed op voorhand reserveren.

Vorig artikelNieuwe lage-emissiezones worden voorlopig beter uitgesteld
Volgend artikelGetest: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake