Belgische B&B's in het groenGut Stangs © Verena Zimmermann

Omdat reizen in eigen land nog even de norm blijft, tippen wij enkele groengelegen B&B’s om een heerlijke vakantie door te brengen. Slapen met uitzicht op de natuur!

Tussen de dennenbomen

The Pine House, Schoten

In een jaren 50 woning met rieten dak tel je schaapjes bij The Pine House, een charmante bed and breakfast in Schoten die werd ingericht met natuurlijke materialen. Er zijn twee kamers en gemeenschappelijke ruimtes, zoals een lounge en terras waar je tussendoor relaxt met een drankje. Hier kom je gegarandeerd tot rust.

Dennenlei 29 in Schoten, vanaf € 149 per nacht, thepinehouse.be

 

Hoog zengehalte

Gut Stangs, Raeren

B&B Gut Stangs ligt vlak bij de Hoge Venen. Wat je mag verwachten? Een prachtig huis, minimalistisch ingerichte kamers, een gezellige leefruimte en een ruime tuin met sauna en hotpot. Fietsliefhebbers kunnen er hun hart ophalen, want je logeert vlak bij de RAVeL-spoorlijn die je uitnodigt om de Eifel en Venn te ontdekken.

Hauseter Strasse 27 in Eynatten (Raeren), vanaf € 160 per nacht, gutstangs-bb.com

 

Je eigen tuin

Room to Breathe, Moregem

In Moregem, een dorpje in de Vlaamse Ardennen, opende Stefanie Room to Breathe. Een stijlvol ingerichte tuinkamer met terracotta muren, een bad voor twee, schattige lampenkapjes aan de muur en heerlijk knisperende lakens. Haar gigantische tuin met uitzicht over de heuvels van de streek heb je zowaar voor je alleen. Vergeet tijdens je verblijf niet haar exporuimte op het domein te bezoeken; daar zijn elke keer weer boeiende tentoonstellingen.

Heerbaan 10 in Moregem (Wortegem-Petegem), € 120 per nacht, roomtobreathe.be

 

Net als in Toscane

Mas Isa, Nieuwerkerken

Bij Mas Isa kun je niet alleen een kamer voor twee boeken, maar ook een vleugel of het hele huis reserveren. Je logeert er in het midden van Haspengouw, dé ideale plek om je in België toch in zuiderse sferen te wanen. Niet alleen de kamers, maar ook het ontbijt is om over naar huis te schijven: gastvrouw Isabelle serveert dat laatste ’s ochtends in de idyllische tuinkamer.

Grotestraat 246 in Nieuwerkerken (Wijer), vanaf € 200 per nacht (voor de tweede nacht betaal je slechts € 100), masisa.be

 

Kamer met uitzicht

Arck, Tielrode

In Tielrode, een dorp vlak bij het rivierlandschap van het Waasland, slaap je in de architectenkamers van Arck. Eigenares Nele richtte elk van de drie kamers anders in. Kies voor de kamers Doorzicht of Uitzicht, dan kijk je uit op de fantastisch mooie Paardenpolder. Wil je na het wandelen opwarmen? Dan boek je de hottub erbij, die je privé kunt gebruiken.

Kaaistraat 23 in Tielrode, vanaf € 115 per nacht, arck-bb.be

 

Lees ook

Love shacks: romantiek verzekerd in deze liefdesnestjes

7 boomhutten en cabanes in het bos

Wegdromen: 6 knappe B&B’s in Vlaamse steden

Vorig artikelDe 10 mooiste natuurwonderen in Europa
Volgend artikelGetest: Hyundai Tucson