Kindvriendelijk logeren

Een blije kroost leidt onvermijdelijk tot een geslaagd weekend. Daarom deze 10 bijzondere adressen die de kleine rakkers extra in de watten leggen met een zwembad, een springkasteel of een heuse avonturenberg. Zo ziet kindvriendelijk logeren eruit!

1. De Vliergeit, Kortessem

Deze Haspengouwse vakantiewoning voor 10 personen telt 4 slaapkamers, 2 badkamers. Ooit een vervallen huisje, maar na een complete renovatie voorzien van alle comfort. Vanaf € 200/nacht

Kidsproof!

Groot én klein weten zich te amuseren in De Vliergeit. Want die tuin pakt niet alleen uit met een aperoterras en een petanquebaan, maar beschikt ook over een speeltoren met glijbaan, een springkasteel, een mega vier-op-een-rij en uiteraard kan er ook gekubbt worden. Of het echt als kinderambiance telt is de vraag, maar feit is dat dezelfde eigenaars drie 2pk’tjes verhuren om de regio mee te verkennen. Gegarandeerd memorabel!

 

2. De Kaleihoeve, Kuurne

Twee huizen die samen een vakantiewoning voor 30 personen vormen. Je boekt dus een compleet domein. Er zijn De Woning en De Schuur, samen goed voor 9 slaapkamers en 9 badkamers. De Woning pakt uit met een gezellige leefruimte en keuken, De Schuur oogt iets strakker. Vanaf € 1500/nacht.

Kidsproof!

De Schuur, de voormalige koeienstal, beschikt over een binnenzwembad met jetstream, een infraroodsauna en een multifunctioneel salon met bar. Het hele gezelschap kan zich dus gemakkelijk verspreiden. Buiten wachten de petanquebaan en een speelplein. De Hooizolder heeft bovendien twee kamers die elk met 6 bedden uitpakken. Urenlang griezelverhalen vertellen dus, tot de ouderlijke macht beslist dat het nu écht genoeg is.

 

3. Land van Streuvels, Anzegem

Tussen de Schelde en de Leie werd deze oude boerderij voor 25 personen heropgebouwd om te herrijzen als een bijna-energieneutrale vakantiewoning. Comfort én authenticiteit, 5 slaapkamers en 5 badkamers. En dat op een domein van maar liefst 1,6 glooiende hectares. En toch slenter je moeiteloos naar de dorpskern. Handig om boodschappen te doen. Vanaf € 1595/weekend.

Kidsproof!

Hier komt elke belhamel gegarandeerd tijd te kort, want de tuin blijft entertainen, met dank aan de petanquebaan, klim- en klautertoestellen en kabelbaan. Er is zelfs een heuse speelheuvel met avonturenparcours. En hadden we de boomhut al vermeld? Valt het weer tegen, dan kan de kroost verzamelen in het charmante bijgebouw om daar ongehinderd gezelschapsspelletjes te spelen. Maar ook in de kelder zijn er opties bij de vleet. Darts, tafelvoetbal, pool; het kan allemaal. De kleintjes hebben hun eigen speelhoek, de pubers hun eigen gamehoek en zo is iedereen content.

 

4. Les Cabanes d’Ostende, Oostende

Een minidomein op een zucht van het strand, pal in het groen, waar drie duurzame houten Wikkelhuizen opduiken. Dat is Les Cabanes d’Ostende. Samen kunnen die 3 cabins 16 personen te slapen leggen. Vanaf € 150/nacht.

Kidsproof!

Dit is niet je standaard kinderambiance. Hier kunnen die rakkers zelf op ontdekking gaan. Eieren rapen in de hightech Eggspot, sla plukken in de moestuin, misschien zelfs hout klieven, die ondergrondse honesty shop ontdekken en her en der een goed verborgen schommel vinden. Dit urban landschapshotel laat je het buitenleven herontdekken. En binnen wacht er een stapelbedspellonk en een master bedroom die ook als tv-kamer fungeert. Mét het strand op 500 meter.

 

5. De Swaenhoeve, Zoersel

In dit eigenzinnige domein staat herconnecteren met de natuur centraal. Je verblijft in een zelfontworpen tiny house, in één van de twee luxueuze safaritenten of in de loft, de zolderetage die onder het rietdak van het erfgoedwoonhuis schuilt. Samen geschikt voor 22 personen en apart of in zijn geheel te huur. Vanaf € 165/nacht.

Kidsproof!

Laat het duidelijk zijn, viervoeters primeren in De Swaenhoeve. Van de kudde fotogenieke paarden over de kwispelende honden Fleur en Roosje tot dat ene prinsessenpaardje dat wil geborsteld worden. Hier zie je veulens drinken bij hun mama, pluk je bessen en kun je ronddolen in het bos op het domein. Geen traditioneel kinderentertainment, maar elke avond lopen de paarden in volle vrijheid over het domein naar hun stallingen. Telkens weer een spektakel. Mag het nog meer zijn, boek dan een koetsrit doorheen de bossen.

Leestip Onze reporter Stijn ging logeren in Bos ’t Huisje van De Swaenhoeve. Zijn ervaring lees je hier.

 

6. Wilderland, Lille

Dit afgesloten privédomein in de Kempen telt 4000 m², twee feeërieke waterlelievijvers en twee logementen. Rechts een authentieke A-frame cabin uit de seventies, links, aan de andere kant van het domein, wacht ’s zomers een glampingtent met een sanitaire hut en hottub. Beide plekken kunnen vier personen herbergen. Vanaf € 460/weekend.

Kidsproof!

Wilderland lijkt wel de plek waar Pipi Langkous zich ophoudt. Geen schommels, geen glijbanen, geen entertainment room, wel twee grote vijvers, een bootje en een touw voor wie zijn innerlijke Tarzan wil ontdekken. Of wil je leren vissen? Het eenvoudige leven dus, als terugkeren in de tijd. Met een vuurput om een vuurtje te stoken en een Weltevree-oven zodat je buiten pizza kunt bakken. Want na al dat ravotten krijg je uiteraard honger.

 

7. WOWie & Germain, Oostduinkerke

Letterlijk om de hoek van de Zeedijk, je hoeft geen straat te kruisen, vind je deze vakantiewoning voor 17, netjes verdeeld over 5 slaapkamers en voorzien van 4 badkamers. Het resultaat van een ingenieuze interieurpuzzel met veel open ruimtes en toch voldoende cosy hoekjes. Uitgerust met een goed gevulde honesty bar met streekproducten en een semiprofessionele keuken. Vanaf € 650/nacht.

Kidsproof!

Alles wat je nodig kunt hebben, vind je hier. Van strandspeelgoed en opplooibare strandstoelen over een knikkerbaan en een treinspoor om de regendagen te counteren tot een slaapbox waarin je kunt klauteren en klimmen. De pubers verzamelen uiteraard rond de authentieke Arcade-console. En vermits het strand om de hoek ligt en de Zeedijk ’s zomers en in het weekend verkeersvrij is, kan je kroost zelfs solo heen en weer hoppen.

 

8. Upstairs Hotel, Oostende

Het ene hotel is het andere niet. Upstairs Hotel, te vinden in een zijstraat van de Zeedijk, is een zegen voor al wie met kinderen op stap is. De plek lijkt zich in Brooklyn te bevinden, denk aan bakstenen muren en ruw beton, en pakt uit met hippe knalkleuren waarmee je gegarandeerd scoort. Het geheel lijkt verdacht goed op NYC, ideaal voor wie zijn reisgrage pubers wil paaien. Vanaf € 50/nacht.

Kidsproof!

Hier hoef je noch op je tenen rond te tippelen noch je kinderen aan te manen om stil te zijn. Want in de grote lobby duikt naast een pingpongtafel, wat boksballen en voetbaltafel ook een knalgele glijbaan op. En eindeloos glijden is toegestaan. Upstairs Hotel beschikt bovendien over handige familiekamers waardoor het hele gezin gezellig samen logeert. Even de korte straat uitlopen en je staat op het strand.

 

9. De Groene Boomgaard, Vleteren

Op slenterafstand van de Sint-Sixtusabdij, omringd door stil Westhoek-groen, wacht deze voormalige boerderij. De vierde generatie bouwde het tijdens de coronajaren om tot een vakantiewoning voor 32 personen, met 9 slaapkamers en 9 badkamers. De akkers eromheen bewerken ze nog steeds. Die lopen trouwens zachtjes over in het gazon. Eindeloze vergezichten dus met 360 graden groen. Vanaf € 1280/nacht.

Kidsproof!

Het gazon pal voor de vakantiewoning pakt uit met een echte zandbak en schommels in allerlei varianten, geschikt voor peuters en pubers. En wie vroeg wakker is, heeft veel kans om in het hoge gras nieuwsgierige hertjes te spotten. Binnen nog een tafelvoetbal maar hier wil je vooral buiten op ontdekking. Bijleren over die Groote Oorlog bijvoorbeeld die hier nog nazindert.

 

10. Driehoekshoeve, Kasterlee

Een schuur in de Kempen. Soms heeft een mens niet meer nodig om tot rust te komen. De Driehoekshoeve is groot genoeg voor 10 personen, beschikt over 3 slaapkamers en 2 badkamers. Ondanks zijn imposante leefruimte, met elegant gebinte, gaat toch vooral de tuin met alle aandacht lopen. Vanaf € 850/weekend.

Kidsproof!

Er is de privétuin met terras, die komt met uitzicht over de paardenweide en je eigen hottub, maar het jonge geweld stormt uiteraard meteen naar de gemeenschappelijke speeltuin. Logisch, want die is uitgerust met een hindernissenparcours, een wilgeniglo, een nestschommel, een ingegraven trampoline, een zandbak met glijbaan en een duikelrek. Tijd te kort dus.

Vorig artikelRood kruis op de snelweg negeren? Levensgevaarlijk én kostelijk
Volgend artikelDoe de verkeerstest!