Ford Kuga

Ford gaat vanaf nu voor meer elektrische wagens en meer SUV’s. Dat heeft het merk onlangs bekendgemaakt. Dé grote blikvanger in die strategie is de Ford Kuga.

Eén op de drie Europeanen die een nieuwe auto koopt of least, kiest voor een SUV. Onder Ford-klanten is dat slechts één op vijf, en die achterstand willen ze goedmaken door drie nieuwe SUV’s te lanceren. De belangrijkste daarvan is ongetwijfeld de Ford Kuga, die tegen het einde van het jaar bij de dealers zal staan. De nieuwkomer oogt heel wat sierlijker dan het huidige model en neemt duidelijk stijlkenmerken van de Focus over. Qua formaat is hij vergelijkbaar met de Mondeo. De nieuwe Ford Kuga rust op een nooit eerder gebruikt onderstel en werd gemiddeld 90 km lichter.

Mild, full of plug-inhybride

De Ford Kuga zul je in drie verschillende hybride-uitvoeringen kunnen krijgen. In de eerste plaats is er de ‘mild hybrid’, waarbij een elektromotor/generator energie recupereert en de 2.0-liter dieselmotor (150 pk) ondersteunt tijdens het versnellen en hernemen. Daarnaast is er een ‘full hybrid’, die zonder extern bijladen in bepaalde omstandigheden toelaat om volledig elektrisch te rijden. In andere rijsituaties maakt de ‘full hybrid’ gebruik van een 2.5-liter benzine, die al dan niet door de elektromotor wordt ondersteund. Dezelfde benzinemotor is verkrijgbaar in een plug-inhybride die tot 50 km volledig elektrisch kan rijden. Als bestuurder kies je uit vier rijmodi. Zo is het mogelijk om de elektrische lading op te sparen voor wanneer je door de drukke stad laveert. Naast deze drie hybrideversies zal de nieuwe Kuga ook verkrijgbaar zijn met een 1.5-liter benzine (120 of 150 pk), een 1.5-liter diesel (120 pk) en een 2.0-liter diesel (180 pk).

Na de Ford Kuga ook de Puma

Ford stelde meteen ook een tweede nieuwe SUV voor, met als typebenaming Puma. Deze extra SUV zal zich tussen de EcoSport en Kuga positioneren. Ook van de Puma komen verschillende hybrideversies.

Vorig artikelGetest: Audi Q3
Volgend artikelVAB zoekt senioren met een mening over mobiliteit