VAB Gezinswagen van het JaarWim Kempenaers

Deze wagens strijden mee voor de titel VAB-Gezinswagen van het Jaar 2020. De deelnemers staan in alfabetische volgorde.

Citroën C3

Citroen C3

Een originele verschijning onder de stadswagens! Design is belangrijk voor Citroën, maar dat geldt ook voor comfort en innovatie. De Citroën C3 bestaat enkel als vijfdeurs en meet 3,99 meter. Achterin is er behoorlijk wat beenruimte en met zijn volume van 300 liter heeft de koffer een respectabel formaat. De deelnemende versie pakt uit met de basismotor, een 1.2-benzine met 83 pk.

Opel Corsa

Opel Corsa

Deze zesde generatie van de Opel Corsa rolt net op tijd van de montagelijn om aan deze verkiezing te kunnen deelnemen. In afwachting van een elektrische versie volgend jaar gaat nu alle aandacht naar de uitvoeringen met een verbrandingsmotor. Er is keuze tussen drie benzines en een diesel. Opel waagt zijn kansen met de 1.2-liter driecilinder benzine met 75 pk. De Corsa bestaat enkel als vijfdeurs, meet 4,06 meter en heeft een koffervolume van 309 liter.

Renault Clio

Renault Clio

In Europa is de Renault Clio de tweede best verkochte auto, en dat verklaart meteen waarom de recentste versie op het eerste gezicht nauwelijks veranderd lijkt. En toch is de Clio van de vijfde generatie korter en lager, zonder dat de interieurruimte wordt aangetast. De koffer werd zelfs ruimer. Onder de motorkap van de deelnemende auto steekt een benzine met 100 pk.

SsangYong Tivoli

Ssangyong Tivoli

Sinds zijn lancering in 2015 kreeg de Tivoli een hele reeks aanpassingen. Eén daarvan is de nieuwe 1.5-liter benzine met turbo en 163 pk. Als SUV heeft deze SsangYong een gemakkelijke in-  en uitstap. Bovendien is het interieur bijzonder ruim met tal van handige opbergruimtes. De koffer heeft een volume van 395 liter.

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Ondanks hun stoere uiterlijk zijn moderne SUV’s niet altijd ware terreinwagens. Wie een echte 4×4 wil, kan terecht bij Suzuki, dat met zijn Jimny trouw blijft aan alle basisprincipes van de traditionele terreinwagen en daarmee een uitzondering is op de huidige trend. Naast zijn strakke vormgeving is er een afzonderlijk chassis en een inschakelbare vierwielaandrijving. De aandrijving komt van een 1.5-benzine, goed voor 102 pk.

De deelnemers in de andere categorieën

Ontdek hier alle wagens die deelnemen in de categorie tot € 31.000 en in de categorie elektrisch.