Opel Corsa

Het werd tijd voor een nieuwe Opel Corsa vonden ze bij Opel. En die is voor het eerst én meteen van bij de lancering verkrijgbaar als elektrische auto.

37 jaar en 13,6 miljoen verkochte exemplaren na de lancering van de eerste Opel Corsa staat buiten kijf dat het de populairste Opel ooit is. En die kun je binnenkort ook elektrisch krijgen. De elektromotor is goed voor 136 pk en laat uitstekende prestaties optekenen. Vanuit stilstand haalt de nieuwe Opel Corsa 100 km/u in slechts 8,1 seconden. Volgens de WLTP-testprocedure bedraagt de actieradius 330 kilometer en met een snellader laad je de batterij in een halfuur tijd voor 80% op.

Benzine, diesel én elektrisch

Als gevolg van de overname door PSA deelt de nieuwe Opel Corsa zijn onderhuidse technologie en basisstructuur met de pas aangekondigde Peugeot 208 en DS3 Crossback. Dat geldt trouwens niet enkel voor de elektrische versie. Ook die met verbrandingsmotor gebruiken PSA-motoren. Je zult de nieuwe Opel Corsa kunnen krijgen met een van de drie 1.2-liter driecilinder benzines met 75, 100 of 130 pk of met voorlopig één 1.5-liter diesel met 100 pk. De topversies zijn ook verkrijgbaar met een achttrapsautomaat.

Meer plaats, minder gewicht

Voor de nieuwe Opel Corsa kon het merk gelukkig wel zijn eigen designafdeling aanspreken, waardoor enkele stijlkenmerken van andere modellen toch terugkomen. De nieuwe Opel Corsa werd iets lager, maar ook langer, waardoor je achterin extra beenruimte en een grotere koffer (309 liter) hebt. De versies met verbrandingsmotor verloren gemiddeld 108 kilo, wat zowel de prestaties als het verbruik ten goede zal komen.

Meer Opel

Wist je dat Opel ooit de grootste fietsproducent ter wereld was? Dit soort leuke weetjes lees je in de geschiedenis van Opel. Liefhebbers van oude Opels kunnen dan weer watertanden bij het verhaald van de prachtige Opel Kapitän van Albert.

Vorig artikelGetest: Mazda3
Volgend artikelVolvo Gent krijgt eigen batterijfabriek