trailer assist

Wie al eens geprobeerd heeft om achteruit te rijden met een aanhangwagen of achterwaarts in te parkeren, die zal het beamen: het is niet evident. Of technologie in dat geval een uitkomst kan bieden?

Als je soms ziet in wat voor kieren echte truckchauffeurs hun lading deponeren, dan lijkt manoeuvreren met een kleine aanhangwagen een fluitje van het cent. Probeer het evenwel zelf en je komt er al snel achter dat het niet gemakkelijk is. Gewoon recht achteruitrijden is al een uitdaging met een koppeling tussen wagen en aanhanger, laat staan als je moet manoeuvreren. Dus hoe los je dat op? Door heel lang te oefenen, natuurlijk – of een extra vakje aan te vinken op de optielijst van je wagen.

Een handvol constructeurs biedt tegenwoordig een oplossing aan in de vorm van Trailer Assist, een uitbreiding op het automatische parkeersysteem die ook met aanhangwagens overweg kan. Gedaan met meesturen en meteen erna tegensturen om een paar meter verder toch de mist in te gaan, want de auto doet het allemaal voor je. Wij trokken naar een zomerse bestemming in eigen land om het systeem uit te proberen!

Vorig artikelDe mutualiteit versus een reisbijstand
Volgend artikelKies mee de mooiste wandeling van het land!