Mutualiteit versus reisbijstand

Een bijstand afsluiten voor je op vakantie vertrekt? De ene vindt het onzin, de andere zweert erbij. Aan jou de keuze natuurlijk, maar weet dat de mutualiteit lang niet alles dekt.

Op vakantie vertrekken is denken aan dat zonovergoten terras, die cocktail naast het zwembad of dat spannende boek op het strand. Waar je niet aan denkt, is hoe snel het kan misgaan. Veel vakantiegangers gaan er – vaak foutief – vanuit dat hun mutualiteit voldoende bescherming biedt. Soms is dat zo, maar vaak ook niet. Informeer je dus goed op voorhand. Dit zijn alvast enkele voordelen van een reisbijstand.

Wereldwijde dekking

Een VAB-Reisbijstand geeft je een wereldwijde dekking, ook buiten Europa. Heel wat mutualiteiten komen niet tussen in de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Afrika. Je wilt echt niet opdraaien voor de factuur van een Amerikaans ziekenhuis met z’n torenhoge tarieven. Met een VAB-Reisbijstand wordt alles tot 1 miljoen euro betaald.

Vroeger terugkeren

Een zomerse wolkbreuk zet je huis onder water, je huis brandt af, een familielid wordt plots ernstig ziek of, erger nog, overlijdt. Dan wil je uiteraard zo snel mogelijk terug naar huis. Bij een mutualiteit worden de kosten voor een terugkeer niet betaald. Wie een VAB-Reisbijstand heeft, krijgt alle extra kosten vergoed.

Langer blijven

Je belandt in een buitenlands ziekenhuis, waardoor je op het einde van je vakantie nog niet naar huis kunt. Met een VAB-Reisbijstand wordt alles geregeld. Ook een hotel voor je partner die langer bij jou wil blijven, wordt vergoed. Niet alle mutualiteiten dekken die kosten of er is een beperkte terugbetaling.

Reddingsacties

Stel, je maakt een lelijke val ergens waar een ambulance niet geraakt. Dan moet je een helikopter laten komen. Zoek- en reddingsacties worden door een mutualiteit niet gedekt, bij VAB-Reisbijstand wel, met uitzondering van extreme sporten. Een hele opluchting wanneer je de factuur voor een helikopterredding krijgt voorgeschoteld.

Bijstand voor je wagen

Met een VAB-Bijstandspakket kan je ook rekenen op hulp bij autopech. Kan je auto niet ter plaatse hersteld worden of wordt hij gestolen, dan zorgen wij ervoor dat alle inzittenden weer naar huis kunnen. Kun je als enige chauffeur niet meer rijden, dan wordt er een vervangchauffeur geregeld. Een mutualiteit dekt zulke zaken uiteraard niet.

En wat mag dat kosten? Mutualiteit versus reisbijstand

Een VAB-Reisbijstand is helemaal niet zo duur. Voor slechts € 113 dekken wij het hele gezin voor een heel jaar. Wil je er ook pechbijstand voor je voertuig in Europa bij, dan betaal je € 129.

 

Vorig artikelZo vermijd je de files naar het zuiden
Volgend artikelManoeuvreren met een aanhangwagen? Kinderspel!