4x4

Wie de auto van zijn slimste kant wil tonen, die kan niet om de echte 4×4’s heen. Geen makke crossovers om rond de kerktoren mee te flaneren, maar alleterreinvoertuigen die zich in de juiste setting tot ervaren berggeiten ontpoppen.

In België staat offroaden niet op het lijstje met ecologische sporten. Wat evenwel aan onze kant van de wereld je reinste tijdverdrijf is, kan aan de andere kant absolute noodzaak zijn. Vandaar ook dat constructeurs nog steeds heuse 4×4-voertuigen maken, die onderhand tjokvol technologie zitten om geen enkele hindernis uit de weg te gaan. Of wat dacht je van hellingen van wel 60%, waar je te voet nauwelijks op kan blijven staan maar per 4×4 zo op en ook weer vanaf rijdt?

Bestuurders van de oude school zullen de teloorgang van transferbakken en veldversnellingen betreuren, maar voor het merendeel van de gebruikers is de digitalisering van de 4×4 een zegen. Dergelijke auto’s voelen immers zelf wat voor terrein ze onder de wielen hebben en passen alle relevante parameters navenant aan. Hoe dat precies in zijn werk gaat en welke mogelijkheden dat allemaal ontsluit, ontdek je in deze nieuwe aflevering van onze videoreeks ‘Ken je Voertuig’.

Vorig artikelDe 4 meest bijzondere fietsroutes in Noord-Brabant volgens de Brabanders
Volgend artikelRiant logeren tussen Limburgs groen