knooppunt Sint-Anna LinkeroeverFoto: Flywel

Op 12 april starten de werken aan het nieuwe knooppunt Sint-Anna Linkeroever. Op termijn zal de aansluiting van de Waaslandtunnel met de E34 er definitief verdwijnen.

Op Linkeroever werd de voorbije maanden intensief gewerkt en is een eerste fase van de Oosterweelwerken afgerond. Op de E34 is de rijbaan naar Antwerpen klaar en start de vernieuwing van de rijbaan richting Zelzate. Op de Antwerpse ring tussen de knooppunten Sint-Anna en Antwerpen-West worden beide, vernieuwde rijbanen in gebruik genomen en het knooppunt Sint-Anna wordt verkeersvrij gemaakt. Dat is nodig voor de werken aan het nieuwe knooppunt die erg ingrijpend zijn en zullen duren tot 2024. De snelweg wordt er verdiept aangelegd en het knooppunt zal zorgen voor een nieuwe aansluiting tussen de E34 en de ring rond Antwerpen, zowel richting Kennedytunnel als richting de nieuwe Scheldetunnel.

Waaslandtunnel voor lokaal verkeer

Eens de werken klaar zijn zal er geen verbinding meer zijn tussen de E34 en de Waaslandtunnel. De aansluiting van de E34 met de Charles De Costerlaan en de Waaslandtunnel blijft tijdens de werken wel behouden. Het is pas na de ingebruikname van de nieuwe Scheldetunnel over enkele jaren dat de op- en afrit Sint-Anna verdwijnt. Op dat moment wordt de Charles de Costerlaan heraangelegd als een fiets- en wandelboulevard. De Waaslandtunnel krijgt zo opnieuw zijn oude functie als verbinding voor lokaal autoverkeer tussen de linker- en de rechteroever.

Omleidingen

Het verkeer kan tijdens deze werken niet meer over de bestaande snelweg rijden en wordt omgeleid via tijdelijke wegen.

  • Verkeer tussen E34 en E17/Kennedytunnel kan de werf in beide richtingen passeren op 2×2 versmalde rijstroken.
  • Verkeer met bestemming Linkeroever of Waaslandhaven-Oost moet plaatselijk omrijden.
  • Verkeer tussen E34 en Antwerpen vermijdt best de omgeving van de Waaslandtunnel en kiest voor een alternatieve route via Kennedytunnel of Liefkenshoektunnel.

Van donderdag 8 april tot en met maandag 12 april worden stapsgewijs nieuwe wegen in gebruik genomen en oude afgesloten. Gedurende vier nachten zal er dus lokaal hinder zijn. Vermijd de omgeving of informeer je op voorhand hoe de tijdelijke omleidingen er zullen uitzien.

 

Lees ook

Wat zijn de verschillende onderdelen van de Oosterweelverbinding?

Linkeroever krijgt fietstunnel en grotere park-and-ride

Ook Luchtbal krijgt een nieuwe park-and-ride

Vorig artikelGeocaching: zo begin je eraan!
Volgend artikelDoe de verkeerstest!