OosterweelwerkenFoto: Flywel - Kaartjes: Lantis

Zowel op de E17 als op de E34 zullen er in augustus verkeersmoeilijkheden zijn door de Oosterweelwerken. We sommen op waar en wanneer je hinder mag verwachten.

Knooppunt Antwerpen-West op de E17

Van 12 tot 17 augustus worden ingrijpende werken uitgevoerd aan het knooppunt Antwerpen-West, dat is het knooppunt op de E17 met de aansluitingen met de E34. Tijdens de werken zal een aantal oude bruggen worden afgebroken. Enkele tijdelijke bruggen zullen het verkeer tussen de E17 en E34 mogelijk blijven maken tot het volledige knooppunt opnieuw ingericht is.

4 afsluitingen en omleidingen

Tijdens deze werken worden vier verbindingen afgesloten.

1. Van de Kennedytunnel naar de E17 richting Gent, net voorbij de uitrit naar de E34

Omleiding: De rijbaan van de Kennedytunnel naar de E17 is afgesloten. Je rijdt daardoor in beide rijrichtingen over twee rijstroken. Rijd je van de Kennedytunnel naar de E17, dan steek je vlak na de Kennedytunnel de middenberm over. Vlak voor Zwijndrecht steek je de middenberm opnieuw over en rijd je weer op de rijbaan richting Gent.

2. Van de E34 naar de Kennedytunnel

Omleiding: Wil je van de E34 naar de Kennedytunnel, volg dan de E17 richting Gent tot aan de keerbrug in Kruibeke en rij vervolgens via de zuidelijke rijbaan van de E17 naar de Kennedytunnel.

3. Van de E17 komende uit Gent naar de E34

Omleiding: Rij je van de E17 naar de E34 dan volg je een lange omleiding via de Kennedytunnel, A12 en op- en afrit 14 Kiel om zo terug naar de Kennedytunnel en E34 te rijden.

4. Oprit 6 Linkeroever (van 12/8 om 20u t.e.m. 31/8)

Omleiding: Tijdens de hele periode rijd je via de Blancefloerlaan, Halewijnlaan, Charles de Costerlaan en R1 naar de E17 en Kennedytunnel.

Tip: Deze  Oosterweelwerken zullen heel wat verkeershinder met zich meebrengen. Daarom wordt op donderdag 13 en vrijdag 14 augustus de Liefkenshoektunnel tolvrij gemaakt.

Linkse aansluitingen komen rechts

Van 17 tot 20 augustus verlegt de aannemer de aansluiting van de E17 naar de E34 en die van de E34 naar de Kennedytunnel. Vanop de E17 richting E34 sla je nu nog links af. Kom je van de E34 en rijd je naar de Kennedytunnel, dan voeg je nog links in en rijd je over een tijdelijke aansluiting. Van de E17 naar de Kennedytunnel rijd je over twee rijstroken.

Daarna worden de linkse op- en afritten geschrapt en verloopt alles langs rechts. Concreet betekent dat dat zowel het verkeer komende van de E34 als van oprit 6 Linkeroever (vanaf 1 september) langs rechts zal invoegen op de R1 voor de Kennedytunnel. Verkeer dat van de E17 uitvoegt richting E34 zal dat ook langs rechts doen. Let dus goed op de signalisatie en pas je rijgedrag aan.

Nieuwe situatie

Vanaf 20 augustus rijd je in Antwerpen-West gedurende drie jaar op 2×3 versmalde rijstroken met rechtse in- en uitvoegstroken. Richting Antwerpen zijn de twee linkse rijstroken voorbehouden voor verkeer richting Kennedytunnel. De rechtse rijstrook is gereserveerd voor uitvoegend verkeer naar de R1/E34 en voor invoegend verkeer vanuit de R1/E34 en oprit 6 Linkeroever naar de Kennedytunnel. Deze tijdelijke ingrepen zorgen ervoor dat kan gestart worden met de volledige afbraak van het oude en opbouw van het nieuwe knooppunt. Dat zal veiliger en compacter zijn met  rechtse in- en uitvoegstroken vlak bij de Kennedytunnel.

Op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost op de E34

Tijdens de weekends van 7 tot 10 augustus en van 21 tot 24 augustus worden twee nieuwe bruggen gelegd over de E34 in de rijrichting van Zelzate. Die bruggen maken deel uit van de Oosterweelwerken aan het nieuwe op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost. Dat wordt aangelegd in de vorm van een kluifrotonde, een rotonde aan beide kanten van de snelweg, verbonden met twee evenwijdige bruggen. Daardoor kan het verkeer in de toekomst ook van en naar Zelzate de snelweg op en af rijden, in plaats van enkel van en naar Antwerpen, zoals nu het geval is.

2 omleidingen

1. E34 richting Zelzate ter hoogte van complex Waaslandhaven-Oost

Om de bruggen te kunnen plaatsen wordt de snelweg vlak na het bestaande complex  Waaslandhaven-Oost volledig afgesloten in de richting van Zelzate.

Omleiding: Het verkeer richting Zelzate gaat via afrit 8 Waaslandhaven-Oost, de Keetberglaan, Steenlandlaan naar oprit 10 Waaslandhaven-Zuid.

  1. Oprit 7 Sint-Anna afgesloten tijdens de weekends

Omleiding: Het verkeer volgt een lange omleiding via de R1, E17 en de keerbrug in Kruibeke om zo weer richting E34 te rijden.

Vorig artikel5 tips voor een verse picknick onderweg
Volgend artikelZeer druk vakantieverkeer op Europese wegen