picknick

Tijdens je vakantierit even pauze nemen voor een picknick is goed voor je concentratie. Geen zin een wakke broodjes? Lees deze 5  handige tips.

Regelmatig pauzes inlassen op weg naar je vakantiebestemming is goed voor de concentratie. Doe het zeker elke 2 uur en neem af en toe ook een langere pauze. Het ideale moment om samen te genieten van een picknick. Het is gezellig, gezonder dan de vettige hap die je kunt kopen in tankstations en veel goedkoper dan je kroost in het wegrestaurant te laten eten. Met deze 5 handige tips wordt je picknick geslaagd.

  • Kies voor een picknick beter zachte broodjes. Krokante broodjes zijn lekker als ze vers van de winkel komen, maar als ze belegd en verpakt zijn blijft er van dat krokante niet veel over en worden ze taai. Liever boterhammen? Kies dan voor bruin brood. Dat blijft langer vers.
  • Neem beleg dat tegen de warmte kan, zoals bijvoorbeeld een koude omelet met wat kruiden. Vlees en vis daarentegen worden snel slecht. Wil je toch vlees voor je picknick, kies dan voor gerookte vleeswaren.
  • Vermijd vette snacks en te veel suikers. Anders zit je al snel met hyperactieve kinderen op de achterbank. Kies als tussendoortje beter voor rauwkost of fruit. Denk maar aan een gesneden wortel of komkommer in een apart potje.
  • Leg je koelelementen bovenaan in de koelbox. Koude lucht is namelijk zwaarder dan warme lucht en zakt daardoor naar beneden. Om te voorkomen dat de koelelementen de broodjes voor je picknick pletten, verpak je het best alles in plastieken potjes.
  • Steek je drank een dag op voorhand in de diepvriezer. Zo heb je zelfs na uren in de wagen nog fris drinken. Vul je plastic fles niet helemaal voor je hem invriest. Dranken zetten namelijk uit als ze bevriezen.
Vorig artikelUitzondering avondklok voor wie op vakantie vertrekt of terugkeert
Volgend artikelHinder in augustus door Oosterweelwerken