Mini Moke

Velen weten niet eens dat Mini ooit zo’n auto heeft gebouwd.

Collectie

“We hadden zowat alles van Mini, behalve de Moke. De man van wie we de auto hebben gekocht, stelde één voorwaarde: we mochten hem niet meteen verkopen om er geld aan te verdienen. Velen weten niet eens dat Mini ooit zo’n auto heeft gebouwd. Ze denken vaak dat we hem zelf hebben gemaakt. Zelfs de politie heeft eens gevraagd of de auto wel reglementair de baan op mag. Ook op de keuring wisten ze niet wat ze zagen. Na een tijd stonden alle keurders rond de auto om te kijken wat dat ding precies was. Ik moet trouwens telkens in de winter naar de keuring. Een fraai gezicht, want dan moeten we met handschoenen en een muts aan naar daar.”

Liefde

“Ik was al gebeten door Mini van toen ik mijn rijbewijs haalde. Daarna heb ik meteen twee Mini’s gekocht. Ik zag er bij een garage twee staan, maar tot mijn verbazing verkocht de garagist ze niet apart. Later volgden er nog meer. Maar op een gegeven moment werd de hobby wat te veel en hebben we alle Mini’s weggedaan. Daar hebben we nu veel spijt van. Tijdens een vakantie in Engeland is de liefde weer opgeflakkerd. Daar reden er nog veel rond en in krantenwinkels kon je magazines kopen die helemaal gewijd waren aan Mini. Toen hebben we besloten om er opnieuw eentje te kopen. Met de passie voor Mini is ook de liefde voor Engeland ontstaan. Jaarlijks zitten we daar zo’n acht keer.”

Onze oude Mini’s hebben we weggedaan. Daar hebben we nu veel spijt van.

Mini Moke
Mini Moke

Je zit bijna op elkaars schoot, want de zetels zijn niet bepaald ruim.

Romantisch

“Je zit bijna op elkaars schoot, want de zetels zijn niet bepaald ruim. Best romantisch, dus. (lacht) Schakelen is als roeren met de pollepel. Je moet trouwens uitkijken hoe je je benen zet om nog goed te kunnen schakelen. Ik word er gewoon vrolijk van. ‘Moke’ is oud-Engels voor ezel, en dat is hij ook. We zijn ooit met een propvolle Moke naar het containerpark gereden. Hij is ons werkbeest. Zelfs een diepe plas is geen probleem. En we spreken uit ervaring!”

Onze liefde gaat toch naar de classic, niet naar de nieuwe versie.

Bini

“We beweren niet nooit een nieuwe Mini te zullen kopen, maar onze liefde gaat toch naar de classic. Een nieuwe Mini noemen we trouwens Bini, met de ‘b’ van BMW. Niet slecht bedoeld, maar zo weten we meteen dat we het over de nieuwe versie hebben.”

Tip

Meer weten over de geschiedenis van Mini? Klik dan hier.

Steekkaart eigenaar

Naam:

Ann Mariën en Jan Janssens
Woonplaats:  
Loenhout
Leeftijd:
45 en 48
Eerste wagen:
Mini
Huidige wagen: 
Volkswagen Passat
Droomwagen: 
Aston Martin Vanquish
Mini Moke
Vorig artikelGetest: Suzuki Baleno
Volgend artikelDe regels voor elektrische fietsen