Porsche 356

Ooit blaakte Marcs Porsche voor de Amerikaanse ambassade in Chili. Nu pronkt ie bij zijn trotse eigenaar in Rotselaar.

Klein begonnen

“De Porsche 356 dook via verschillende wegen meermaals op in mijn leven. Als jonge snaak verzamelde ik schaalmodellen. Mijn eerste verzamelstuk was een Porsche 356. Ook mijn schoonbroer had er een schaalmodel van, dat hoorde bij de elektrische racebaan van Faller uit zijn kindertijd. Het kriebelde om een echt exemplaar te hebben, maar omdat dat me onmogelijk leek, kocht ik eerst een Porsche 911. Ook leuk, maar die 356 bleef toch door mijn hoofd spoken.”

Ambassade in Chili

“Mijn Porsche 356 B T5 uit 1961 was eigendom van iemand die op de Amerikaanse ambassade in Chili werkte. Daar is hij tot 1995 gebleven. Via de Amerikaanse dienst voor ambassades probeerde ik te achterhalen wie dat was. Misschien was het de ambassadeur zelf, misschien een gewone medewerker. Ik kreeg helaas nooit een antwoord. Wel weet ik via de invoerder hoe hij er in zijn oorspronkelijke staat uitzag. Hij had bijvoorbeeld banden met witte strepen op. Die wil ik nog zoeken en erop zetten.”

Mijn Porsche was van iemand die op de Amerikaanse ambassade in Chili werkte. Helaas kon ik niet achterhalen of hij van de ambassadeur zelf was.

Geen museumstuk

“Ik verzorg hem heel goed en let op wat ik ermee doe, maar het is geen museumstuk. Hij dient om mee te rijden. Ik wil dat typische Porsche-geluid kunnen horen. Heerlijk! Aan een verkeerslicht is hij niet als eerste weg, maar op de snelweg kan hij nog goed mee met het verkeer. Ik heb wel veel bekijks onderweg. Onlangs probeerde iemand in het schemerdonker foto’s te nemen met een flits. Dat was even schrikken. Ik weet niet of het dé mooiste auto ooit gebouwd is, maar hij komt toch in de buurt. Wanneer hij opgeblonken in de zon fonkelt, kan ik echt genietend staan kijken.”

Festival met grote hoeden

“Mijn vrouw en ik houden beiden van oude wagens. We zijn eens naar Goodwood Revival geweest, een groot meerdaags festival in Groot-Brittannië, waar duizenden oldtimers te zien zijn. Daar wordt zelfs nog mee geracet. Ook leuk is dat veel eigenaars komen in de klederdracht uit de tijd van hun auto. Magnifiek om te zien, die dames met hun grote hoeden.”

Previous articleGetest: BMW 6GT
Next articleGetest: Opel Grandland X