Chevrolet MonzaFoto's: Wim Kempenaers

Toen Guy aan de slag ging als nachtwaker in een ondergrondse garage zag hij onder een dikke laag stof een Amerikaanse oldtimer. Na zes jaar stilstand kreeg zijn Chevy eindelijk weer daglicht te zien.

Vergeetput

“Het klinkt misschien vreemd, maar het gebeurt wel vaker dat iemand vergeet dat zijn wagen nog in de garage staat. Deze Chevrolet Monza zou verkocht worden, maar de koper kwam nooit opdagen en de auto bleef in de garage staan. Ik heb de eigenaar opgespoord en de Chevy zelf gekocht. Ik wist niet eens welke kleur hij had. Er lag zo veel vuil en stof op dat ik de kleur pas na een eerste wasbeurt zag.”

Donorauto

“Na wat speurwerk heb ik ook de eerste eigenaar gevonden. De oudere man had hem cadeau gedaan aan zijn kleinzoon. Op dat moment was deze Chevrolet Monza onderaan helemaal aangetast door roest. Die jonge kerel heeft hem volledig gerestaureerd. Ik had er dus niet veel werk meer aan. Onderdelen voor een Chevrolet moeten meestal uit Amerika komen, en dat is duur. Daarom heb ik een gelijkaardige Monza gekocht die als donorauto dient. Zo kan ik zelf onderdelen vervangen als ze stuk zijn.”

Ik wist niet eens welke kleur hij had. Er lag zo veel vuil en stof op dat ik de kleur pas na een eerste wasbeurt zag.

Nee, het is geen Mustang

“Mensen zeggen me vaak wat een knappe Mustang dit is. Dan moet ik hen verbeteren. Dit is niet zo’n bekend model meer. Hoewel er best wat van hebben rondgereden in Europa zijn ze allemaal uit het straatbeeld verdwenen. Of ze zijn helemaal verroest, of ze verbruiken te veel. Het is 2.5 viercilinder. Geen wagen om veel kilometers mee te doen dus. Hij komt alleen buiten bij mooi weer.”

Zo vader, zo zoon

“Het is een echte Amerikaanse bak. Gemaakt om goed vooruit te gaan op kaarsrechte, Amerikaanse wegen met een stevig, brommend geluid. Mijn oudste zoon is er ook helemaal weg van. Als ik ergens naartoe wil rijden, dan heb ik altijd een copiloot. Ik hoef de Chevy maar te starten en ik heb een passagier. Voor een schoolproject moest hij eens vertellen wanneer hij verdrietig is. Zijn antwoord was: ‘Als mijn papa met de Chevrolet gaat rijden en ik niet mee mag’. Dat zegt genoeg zeker?”

 

 

Tip

Ook oldtimers zijn welkom bij VAB-Pechbijstand! Dag en nacht bescherming bij autopech of ongeval in heel de Benelux.

Vorig artikelDe open grenzen doen de Vlaming dromen
Volgend artikel6x creatief logeren in eigen land